Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (9.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de çift maç programının ilk haftası olan 9. haftayı geride bıraktık.

Maalesef iki temsilcimiz de haftayı mağlubiyetle kapattı; Anadolu Efes evinde Bayern Munich’e, Fenrebahçe Beko ise deplasmanda TD Systems Baskonia’ya yenilmekten kurtulamadı.

Gelin bizler adına ek keyifli geçmeyen bu haftayı mercek altına alırken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Artık Bayern Munich için sezonn laş takımı demek biraz ayıp oluyor çünkü şuana kadar oynadıkları 8 maçtan 6 tanesini kazanarak ligin söz sahibi takımlarından biri olduklarını gösterdiler. Bu hafta Larkin’in geri döndüğü güçlü temsilcimiz Anadolu Efes karşısında deplasmanda olmalarıa rağmen harika bir direnç örneği koyduklar ortaya. Koç Trinchieri’nin öğrencileri baştan sona skora ortak oldukları maçın son çeyreğinde biraz bocalayıp geri düşseler de takım olarak ayağa kalkıp Baldwin, Lucic, Reynolds gibi bir çok Euroleague takımını kurarken ilk beşe dahi yazmayacağınız sıradan ama bir o kadar verimli oynayan isimlerle sonuca gitmeyi başardılar. İtalyan koç bu 3 isim başta olmak üzere, kurduğu akıcı hücum sistemi ve sert, disiplinli savunma sayesinde takımdaki tüm oyunculara sınıf atlatmış durumda. Herkes rolünün gereğini en iyi ve verimli şekilde ortaya koyuyor. Bir kez daha kazanırken bizlere savaşan ve keyif veren bir takım izlettiler. Alkışlarla haftanın takımı ödülü Alman ekibine gidiyor.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Moustapha Fall (Asvel Villeurbanne): 25 sayı, 10-12 2sayı, 10 ribaund, 4 asist, 42 verimlilik
Mike James (CSKA Moskova): 27 sayı, 5-6 3sayı, 5 asist, 32 verimlilik
Alec Peters (TD Systems Baskonia): 25 sayı, 10-12 sahaiçi, 7 ribaund, 31 verimlilik
Klemen Prepelic (Valencia): 18 sayı, 6-7 sahaiçi, 6 asist, 26 verimlilik
Marius Grigonis (Zalgiris Kaunas): 19 sayı, 5-6 3sayı, 4 ribaund, 2 asist, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Koç Itoudis ile yaşadığı sorunlar nedeniyle bir önceki hafta Baskonia karşısında kadro dışı olan ve takımdan ayrılması gündeme gelen Mike James, tekrar formasına kavuştu ve Zalgiris Kaunas karşısında bir patlama yaşadı adeta bu hafta. Her ne kadar taraftarlar olmasa da zor bir deplasman olan Zalgirio Arena’dan CSKA Moskova‘nın galibiyetle çıkmasını sağlayan Birleşik Amerikalı skorer, hem üretken hem de çok verimli bir performans sergiledi. 26 dakika sahada kalırken 3-5 2 sayı, 5-6 3sayı isabetleriyle bir skorer guard için çok yüksek yüzdeler yakalarken 27 sayı gönderdi Zalgiris potasına. Ayrıca 5-3’lük asist-top kaybı oranıyla da bir oyun kurucu kadar verimli oynayan James toplamda 32 verimlilik puanına ulaştı ve CSKA’nın şampiyonluk hedefinde ne kadar önemli bir parça olduğunu, şuanda Euroleague’in en formda skorerlerinden biri olduğunu tekrar hatırlatmış oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …