Güncel Haberler

EuroCup’da Haftanın Panoraması (8.hafta)

7DAYS EuroCup‘da 8. hafta programını geride bıraktık ve artık normal sezonun tamamlanmasına sadece 2 hafta kaldı.

Temsilcilerimizden Bahçeşehir Koleji‘nin deplasmanda Badalona’yı yendiği, Frutti Extra Bursaspor’un ise Covid vakaları nedeniyle maçının ertelendiği haftayı gelin birlikte inceleyelim ve haftanın ödüllerini de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Her ne kadar grupta bir iddiası kalmamış olsa da Green ve Rıdvan gibi iki önemli eksiğine rağmen İspanya deplasmanında çok iyi mücadele eden, formda rakibi karşısında geri adım atmayan temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, sezonun geri kalanı için olumlu sinyaller verdi. Koç Aktaş’ı ve oyuncuları en çok eleştirenlerden biri olarak gerçekten tebrik ediyorum onları bu mücadeleden sonra. Elbette Badalona’nın da Tomic gibi çok önemli bir silahı bu maçta oynamadı ama Green’in yokluğunun yanı sıra Fenerbahçe’ye transferi kesinleşen ve bu nedenle ister istemez konsantrasyon sorunu yaşayan Perez’in durumunu da düşündüğümüzde başta Jones olmak üzere tüm takımı sergiledikleri olağanüstü performanstan ötürü kutlamak lazım. 8. maçta gelen bu ilk galibiyet temsilicimizin ilk 4 sırada yer alabilmesi için yeterli olmayacak ama belirttiğim gibi BSL sezonu devam ederken önemli bir moral kaynağı olacak oradaki hedefler adına.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Gary Browne (Trento): 30 sayı, 8 ribaund, 10 asist, 5 top çalma, 41 verimlilik
Jamal Jones (Bahçeşehir Koleji): 34 sayı, 13-16 sahaiçi, 4 ribaund, 2 top çalma, 38 verimlilik
Kendrick Perry (Cedevita): 25 sayı, 8-10 sahaiçi, 7 asist, 2 top çalma, 32 verimlilik
Margiris Normantas (Lietkabelis): 23 sayı, 8 ribaund, 5 asist, 2 top çalma, 30 verimlilik
Alpha Kaba (Nanterre): 21 sayı, 12 ribaund, 3 top çalma, 30 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

7 maçtır galibiyetle tanışamayan ve Badalona karşısında en önemli hücum silahı Green’den yoksun olan artı takımın beyni olan Perez’i Fenerbahçe’ye kaptıran, bu maçta sahada olsa da konsantrasyon sorunu yaşayan bir takımı galibiyete taşımak gerçekten büyük işti. İşte Bahçeşehir Koleji‘nin deplasmanda güçlü Badalona karşısında kazanarak gruptaki ilk galibiyetine imza atmasını sağlayan başmimar Jamal Jones oldu. Birleşik Amerikalı forvet 31 dakika sahada kalırken 7-8 2sayı, 6-8 3sayı gibi çok yüksek yüzdeleler oynayıp 34 sayı üretmesinin yanı sıra sadece 1 top kaybı yaparak ne kadar verimli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Ayrıca 4 ribaund ile oyunun bu alanına da katkı yapan Jones toplamda 38 verimlilik puanına ulaşarak haftanın MVP’si ödülünü fazlasıyla haketti.

Jamal Jones - Bahcesehir Koleji Istanbul (photo Joventut - David Grau) - EC20

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …