Güncel Haberler

2020 NBA Draftı’nda 9 Avrupalı Oyuncu Seçildi

2020 NBA Draftı’nda seçilen 60 oyuncu arasında 9 Avrupalı isim yer aldı.

Alman ekibi Ratiopharm Ulm‘da geçen sezon sergilediği performansla tekrar dikkatleri üstüne çeken, Fransa basketbolunun çok şey beklediği Killian Hayes, 7. sırada Detroit Pistons tarafından seçildi ve bu draftta en yüksek sıradan seçilen Avrupalı oldu.

İsrail milli takımıyla alt yapılarda sergilediği parmak ıssırtan performanslar sonrası Maccabi Tel Aviv’de iyi geçirdiği sezonla A takım seviyesi için de hazır olduğunu gösteren Deni Avdija, beklenenden daha alt sıralara düştü ve 9. sırada Washington Wizards tarafından seçildi.

Henüz Olympiakos‘un A takımında izleyememiş olsak da yüksek potansiyeli olduğu bilinen Sırp uzun Aleksej Pokusevski 18. sırada Oklahoma City Thunder tarafından seçildi.

Barcelona forması giyen ve hem İtalyan hem de Arjantin pasaportuna sahip olan Leandro Bolmaro ise Minnesota Timberwolves tarafından 23. sırada tercih edildi.

Beklenenden daha aşağı sıralarda seçilen bir başka isim ise Asvel Villeurbanne‘daki performansı ile alkışları toplayan Fransız oyun kurucu Theo Maledon oldu. 2. turda, 34. sıradan Philadelphia 76ers tarafından seçildi.

Oklahoma City Thunder 37. sırada Zaragoza forması giyen ama sakatlığı nedeniyle uzun süre izleyemediğimiz Çek guard Vit Krejci‘yi seçti.

Bu sezon Mega Basket forması altında sergilediği etkili performanslarla sıkça adından söz ettire Karadağlı uzun Marko Simonovic ise Chicago Bulls tarafından 44. sırada seçildi.

İsrailli oyun kurucu Yam Madar 47. sırada Boston Celtics tarafından, İtalyanların çok şey beklediği Nico Mannion ise 48. sırada Golden State Warriors tarafından tercih edildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Boston, Dallas’ı Farka Boğdu ve Galibiyet Serisini 10 Maça Çıkardı!

NBA Doğu Konferansı lideri Boston Celtics konuk ettiği Batı ekibi Dallas Mavericks‘i 110-138’lik skorla geçmeyi …