Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 10.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de çift maç programının ikinci bölümünde, 10. hafta mücadeleleri başlıyor.

Geçen hafta maalesef pek istediğimiz sonuçları alamadık fantasy takımımızda. Bu nedenle 4 değişiklik hakkımızın tamamını kullanacağım bu kez.

Gelin öncelikle her zaman olduğu gibi takımdan ayrılan isimlere bir bakalım:

  • De Colo’nun yokluğunda Fenerbahçe Beko‘nun çok şey beklediği Lorenzo Brown, hayal kırıklığı yaratan performanslar sergilemeye devam ediyor. Zaten bunun üzerine sarı lacivertliler guard rotasyonuna takviye yaparak Perez’i kadroya kattı. Bu da Brown’un rotasyondaki dakikalarını düşürecektir. Daha fazla değeri düşmeden onunla yolları ayırmak gerektiğini düşündüm.
  • 9. hafta performansıyla bizi hayal kırıklığına uğratan isimlerden biri de Zenit‘in uzunu Alex Poythress oldu. Khimki’de iki önemli uzun Jerebko ve Booker yokken daha efektif oynaması beklenirken aksine Mickey ve Monroe karşısında ezildi, hiç varlık gösteremedi. Bir hafta daha ona şans vermeyeceğim.
  • Son haftalarda TD Systems Baskonia‘nın yakaladığı çıkışta önemli rol oynayan Achille Polonara koç Ivanovic’in rotasyonunda tekrar geriledi ve 5 numaradaki yerini Fall ile Jekiri’ye, 4 numaradaki yerini de Peters’a kaptırdı. Son maçta Fenerbahçe karşısında da çok az süre aldı. Dolayısıyla bu hafta onu kadroda düşünmüyorum.
  • Bayern maçı öncesi yapılan son antrenmanda dizinden sakatlanan ve çalışmaları tamamlayamayan Anadolu Efes‘in tecrübeli Hırvat forveti Krunoslav Simon, buna rağmen Alman ekibine karşı fena iş çıkarmamıştı. Ama bütçede kapladığı yer ve şuanki durumunu göze aldığımızda ondan daha verimlisini bulabiliriz diye düşünerek yolları ayırıyorum.

Şimdi de kadroya yeni eklediğimiz isimlere göz atalım:

  • Barcelona‘nın yıldız forveti Nikola Mirotic sezon başından beri takımımızdaki en istikrarlı isimlerden biriydi. Ama 9. haftada Olympiakos’daki covid vakaları nedeniyle maç ertelenince onu kadrodan çıkarmıştık. Şimdi tekrar kadroya alıyorum ve Kızıl Yıldız karşısında kendi ortalamaları olan 25 verimlilik puanına ulaşarak takımını galibiyete taşıyacağını düşünüyorum.
  • Son haftalarda aldığı süreler artan ve bunu da iyi değerlendiren isimlerden biri de Baskonia’nın Nijeryalı uzunu Tonye Jekiri. Sahada kaldığı sürede topla buluşmasa da ribaundlar, bloklar ve top çalma gibi departmanlarda önemli katkılar verebilen atletik uzun, çember altında da yüksek yüzdeli bir bitirici. Panathinaikos karşısında özellikle savunmada önemli işler yapacağını ve 1.21 bütçesinin üstünde bir performans gösterip çift haneli verimlilik puanı getireceğini tahmin ediyorum
  • CSKA Moskova‘nın asıl skor opsiyonları elbette James ile Clyburn ama geçtiğimiz sezonki adaptasyon döneminin ardından bu sezona çok iyi bir giriş yapan solak kanat oyuncusu Darrun Hilliard da onlara 3. bir opsiyon olarak eklenmiş durumda. Hem yüksek yüzdeli şutları hem de ribaundlara verdiği katkı ile değerli bir parça. Topla fazla oynamayan ve top kaybı sayısı da az olan Hilliard’dan çift haneli verimlilik puanı bekliyorum Munich deplasmanında.
  • Kadroya eklediğimiz son isim ise Valencia‘nın skorer guardı Klemen Prepelic. Sloven guard son haftalarda takımın yakaladığı çıkışta ve etkili hücum performansında önemli rol sahibi. Kariyerinin genelinde skorer yönüyle bilinen Prepelic son haftalarda bu yönünü ön plana çıkarmanın yanı sıra asistler konusunda ne kadar yetenekli bir isim olduğunu ortaya koydu. Bu hafta da Maccabi karşısında takımını galibiyete taşırken 15-20 arası bir verimlilik puanı getirmesini bekilyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …