Güncel Haberler

Anadolu Efes’den Khimki’ye Tam 105 Sayı!

Turkish Airlines Euroleague 10. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Moskova’da konuk olduğu Khimki karşısında müthiş bir hücum performansı sergileyerek 77-105’lik skorla geçmeyi başardı.

Bu sonuçla Anadolu Efes 9. maçında 5. galibiyetini alırken, Khimki ise 9. maçında 7. kez mağlubiyetle tanıştı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 30-29
2.çeyrek: 51-58
3.çeyrek: 63-86
4.çeyrek: 77-105

Temsilcimizde Krunoslav Simon 24 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ile öne çıkarken, Shane Larkin 20 sayı, 3 ribaund, 7 asist, Tibor Pleiss 18 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Adrien Moerman 14 sayı, 7 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Khimki cephesinde ise Jordan Mickey 13 sayı, 5 ribaund, Janis Timma 13 sayı, 5 ribaund ve Greg Monroe 10 sayı, 4 ribaund ile direnmeye çalışan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Lacivert beyazlılar çift maç haftasının ikinci maçında bir çok takımın aksine maça müthiş bir enerjiyle, çok agresif başladılar. Özellikle işin hücum tarafında Simon liderliğinde iyi bir başlangıç yaptık. Maç öncesi en çok vurguladığımız konu olan pas trafiğini ilk dakikalarda kuran temsilcimiz, Pleiss’ı da pota altında çok efektif kullandı. Micic ile Simon’un yönettiği akıllı hücumlarda özellikle Shved ve McCollum’un savunma zaaflarını çok iyi değerlendirdik. Ayrıca Monroe’nun ikili oyun savunmasında ağır kalan ayaklarına sürekli penetre eden Efes oyuncuları hücumda her istediğini aldı. Khimki’nin savunmada hiç varlık gösteremediğini, özellikle kısa savunmasında net olarak sınıfta kaldığını da belirtelim tabi. İkinci yarıda ise belki de tek eksik konu olan savunmada da vidaları Doğuş liderliğinde sıkan temsilcimiz, hem Shved’i hem de McCollum’u hiç oyuna sokmadı, kaptan ile iki skoreri de devre dışı bıraktı tam anlamıyla. 2019-20 sezonunda izlediğimiz harika Efes’den enstanteneler sunan bu akşamki takım performansında Larkin’in de ritmini bulması çok önemliydi. Önce sakatlık sonrasında covid onu fiziksel olarak sezonun gerisine düşürmüştü ama müthiş skorer kendisine geldiğinin sinyallerini net olarak bu maçta verdi ve sezonun kalanı için rakiplerin Anadolu Efes’den ciddi anlamda çekinmesi gerektiğinin mesajını vermiş oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Can, Petkim Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 10. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk olduğu Aliağa Petkimspor‘u uzatma …