Güncel Haberler

NBA Takvimi ve Yeni Sezonun Detayları Açıklandı

NBA‘de 2020-21 sezonunun takvimi ve tüm detayları netleşti.

NBA’de 75. kez başlayacak olan normal sezonun ilk hava atışı 22 Aralık’da yapılacak ve bu sezon bir çok değişikliği de beraberinde getirecek.

Öncelikle normal sezonda oynanacak maç sayısı 81’den 72’ye düşürüldü, yani kısaltılmış bir fikstürle oynanacak. Her takım kendi konferansında yer alan takımlarla üçer kez (toplamda 42 maç) ve diğer konferanstaki rakipleriyle ise ikişer kez (toplamda 30 maç) maç yapacak. Kendi konferanslarında rakipleri ile oynayacakları maçların üçüncüsünün içeride mi deplasmanda olacağına rastgele karar verilecek.

Normal sezonun dışında play-off sistemi de değişiyor. Bu sezon fanus sisteminde başlatılan paly-in formatına devam edilecek. Her konferanstaki ilk 6 takım play-off biletini garantileyecek. Her konferansda 7 ile 10. sıralar arasında yer alan takımlar play-in maçlarına çıkacaklar. Önce 7. ve 8. takım yedincilik için maç yapacak. Sonrasında 9. ve 10. takım arasındaki maçın kazananı ile 7. olamayan takım arasında bir maç daha yapılacak ve kazanan takım 8. sıradan play-off biletini kapan son takım olacak.

Diğer taraftan normal sezonun ilk yarısının fikstürü antrenmanların başlamasıyla birlikte açıklanacakken ikinci yarı fikstürü ise ilk yarının sonuna doğru netleşip açıklanacak ki aynı zamanda ilk yarıda Covid nedeniyle oynanamamış maçlar da bu programdaki boşluklara dahil edilmeye çalışılacak.

Yeni sezona dair bazı önemli tarihler ise şöyle:
11-19 Aralık: Hazırlık Maçları
22 Aralık – 4 Mart: Sezon başlangıcı
5 Mart – 10 Mart: All-Star arası
11 Mart – 16 Mayıs: İkinci yarı başlangıcı
18 – 21 Mayıs: Play-In Maçları
22 Mayıs – 22 Temmuz: Play-Off başlangıcı

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …