Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ ANALİZİ: Khimki – Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague 10. haft mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Moskova’da Khimki‘nin konuğu olacak.

Kasım ayının çift maç haftasında oynanacak bu karşılaşma öncesinde Anadolu Efes adına galibiyetin reçetelerini gelin birlikte mercek altına alalım. Keyifli okumalar.

Kısa savunması

Khimki kuşkusuz ligin en etkili kısa skorerlerinden ikisine sahip. Hem Shved hem de McCollum son maçlarda çok formdalar ki Rus ekibinin Covid vakaları nedeniyle verdiği zorunlu aranın ardından geri döndüğü maçlarda takımlarını sırtlayan isimler oldular. Dolayısıyla temsilcimizin gerek açık alanda gerekse yarı sahada bu iki isme mutlaka özel önlemler alması gerekecek. Hücumdaki sınırlı katkılarından dolayı her zaman Doğuş ve Erten’i sahada tutamayacak koç Ataman, bu nedenle illaki sahada Micic ya da Larkin’den en az biri ve çoğunlukla ikisi birden sahada olacaklar. Bu savunma tarafları ile fazla öne çıkmayan bu guardların mutlaka ekstra efor sarfetmesi anlamına geliyor. Özellikle son maçta Bayern karşısında fiziksel anlamda iyi bir görüntü vermeyen Larkin’in üstüne oynayacaktır Shved ve McCollum’un, takım olarak onu kurmamız, olabildiğince en az şekilde yıpranmasını sağlamamız yani kısa savunmasına tam konsantre olmamız şart.

Pas trafiği

Son Bayern maçında belli dönemlerde gördüğümüz üzere Larkin’in dönüşüyle beraber Anadolu Efes’in yarı sahadaki pas trafiği iyi duruma gelme sinyalleri veriyor. Panathinaikos maçında olduğu gibi Micic’in birebirlerden ürettiği skorlarla değil Larkin, Micic, Simon arasında dönen ve buradan uzunların da iyi beslendiği sekanslar izlettiler bizlere. Daha da önemlisi Micic ile Larkin arasındaki köprünün yeniden kurulmasıydı. Geçen sezın lacivert beyazlıların başarısındaki temel faktörlerden biri olan bu köprünün daha verimli hale gelmesi çok önemli çünkü Khimki zaten savunmada sıkı bir takım değil ve Anadolu Efes’in onların havaya sokmamak adına, dirençlerini bu pas trafiği ile kırması, gerektiğinde tempo düştüğünde de asistler üzerinde yarı sahada üretkenliğe devam etmesi gerekecek. Yine yine iş Micic ve Larkin ikilisine düşecek…

Ergin Ataman: Micic ve Larkin takımda kaldı ancak Larkin'i uzun süre  Türkiye Ligi'nde oynatamayabiliriz... - Spor Haberleri / Basketbol
Uzunların Üretkenliği

Normal şartlarda Khimki’nin elinde Euroleague’in en iyi uzun rotasyonlarından biri var. Ama takımın en verimli isimlerinden biri olan Booker’dan yoksun olmaları koç Kurtinaitis’i düşündürüyor. Elbette temsilcimizin de Dunston gibi çok önemli bir eksiği var ama buna karşın Pleiss’ın da son maçlarda ne kadar formda olduğunu gördük. Ancak bu maçta karşısında Monroe ve Mickey gibi önemli isimler olacak, onu çok fazla yıpratacaklarını düşünüyorum. Bu nedenle de son maçtaki performansı ile olumlu sinyaller veren Moerman’ın daha fazla taşın altına eline koyması, diğer taraftan pek ortalarda olmayan Singleton’ın ise takımın enerji kaynağı olarak özellikle savunmada ve ribaundlarda agresif performansını ortaya koyması gerekecek ki hastalığından sonra form tutmaya çalışan Sertaç’ın da iki pota altında alacağı dakikaları en verimli şekilde kullanması gerekecek. Ancak bu şekilde Khimki’nin eksiklerini artılar olarak hanemize yazdırabiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …