Güncel Haberler

Beşiktaş, NBA Patentli Forvetle Kadrosunu Güçlendiriyor

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş, sezon sonuna kadar koçluk görevine Kandemir’i getirdikten sonra transfer hamlelerine de başlıyor. İlk olarak forvet rotasyonunu NBA patentli bir isimle güçlendiriyorlar ve oyun kurucu hamlesi için de arayışları sürüyor.

Basketfaul’ün haberine göre geçen sezon Pesaro forması giymiş olan Troy Williams ile anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

Hali hazırda Beşiktaş forması giyen Blackmon’un Indiana Üniversitesi’nden takım arkadaşı olan 2.01 metre boyundaki, 26 yaşındaki Williams, 2016–2019 arsında Memphis Grizzlies, Houston Rockets, New York Knicks ve Sacramento Kings formasıyla 72 NBA maçına çıktı, 16 dakikada 6.0 sayı2.7 ribaund, 0.7 asist ortalamaları tutturdu. Geçen sezon ise 12 Aralık’ta katıldığı Pesaro’da 8 maça çıkarak 16.0 sayı, 3.6 ribaund, 1.5 asist ortalamalarıyla oynadı.

Williams açık alandaki etkinliği ve üçlük atışları ile ön plana çıkan, skor potansiyeli yüksek bir isim. Açık alanda hem topu yere vurup takımı hücuma taşıyabiliyor, hem de kanatlarda bitirici rolünde çok faydalı. Yarı sahada ise perdelerden çıkarak gönderdiği üçlükler artı ceza üçlüklerü ve potaya yaptığı, delici penetrelerle skora katkı verebilen bir forvet. Yarı sahada topu yere fazla vurmaması, topla fazla oynamaması verimliliğini arttırıyor. Özetle Williams tam bir bitirici, ondan asist ya da yaratıcılık gibi konularda ekstra beklentilerde bulunmak pek doğru değil. Ribaundlar konusunda ise pozisyonuna göre iyi katkı verebilen bir isim. Gelelim işin savunma tarafına; pas aralarına yaptığı doğru hamlelerle takımını hızlı hücumlara çıkarabildiği gibi çabuk ayakları ile yatay hareketliliği de iyi olan bir oyuncu. Ancak çok güçlü değil ve çok istikrarlı olmadığını da biliyoruz işin savunma konusunda.

Beşiktaş sezon başında gençlerden oluşan potansiyelli bir kadro kurmuştu ama maalesef bir çok isim beklentileri karşılayamadı. Şehmus ve Egehan da bu isimler arasında yer alıyor. Zaten bu nedenle de önce 2 numaraya Blackmon hamlesi yapıldı şimdi de 3 numaraya Williams geliyor. Her iki pozisyonda da skorer özellikleri ile ön plana çıkan yeni silahlara sahip olacak Beşiktaş ve onların ligde kalma yolundaki hedefleriyle beraber sınırlı bütçelerine de uygun isimlerden biri Williams. Yani sınırlı bir oyuncu havuzu bulunan sezonun bu döneminde bütçe-potansiyel endeksine göre optimum bir seçim yaptı Beşiktaş.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …