Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ ANALİZİ: Anadolu Efes – FC Bayern Munich

Turkish Airlines Euroleague 9. hafta programında temsilcimiz Anadolu Efes 17 Kasım Salı günü Sinan Erdem’de FC Bayern Munich‘i konuk edecek.

Gelin birlikte bu zor maç öncesi Anadolu Efes‘in galibiyet reçetesine, kritik faktörlere birlikte göz atalım.

Hangi Micic Sahada Olacak?

Larkin’in bu maçta oynaması bekleniyor ama halen kesin değil. Zaten oynasa da tıpkı geri döndüğü Olympiakos maçında olduğu gibi henüz takımı geçen sezon olduğu gibi neredeyse tek başına sırtlayabilecek seviyede değil. Burada Vasilije Micic‘in performansı ve verimliliği çok ama çok kritik olacak. Bir başka deyişle Bayern karşısında hangi Micic’in sahada olacağı çok kritik olacak. Baldwin ve Weiler-Babb gibi iki iki fizikli, iyi savunmacının karşısında takımını organize etmekte sorun yaşayacak, gereksiz birebirlerle basit top kayıpları ile takımını oyundan düşürecek Micic mi yoksa Pana maçında olduğu gibi takımı ona ihtiyaç duyduğunda sahneye çıkarak doğru seçimleri, akıllı penetreleri ve takım arkadaşlarına yaptığı servislerle liderlik edecek Micic mi. Umarız ikinci Micic, yani Pana maçındaki Micic sahada olur. Bayern’in disiplinli takım savunmasına karşı onun skor üretmesi kadar takımını iyi organize etmesi de çok önemli olacak.

Simon – Lucic Eşleşmesi

Euroleague sahnesinde her ne kadar 1 numara ve 5 numaralı pozisyonlar altın değerinde olsa da takımların x-faktör katkısı alarak maçların sonucunu değiştirdiği nokta genelde kısa forvetler oluyor. Bu konuda da Euroleague’in şanslı takımlarından ikisi karşı karşıya gelecek diyebiliriz. Anadolu Efes’in elinde Krunoslav Simon gibi bir silah varken, aynı şekilde Bayern’in elinde de Euroleague’in en formda oyuncularından biri olan Lucic var. Yani 3 numaradaki eşleşme maçın sonucuna direkt olarak etki edecek. Simon her ne kadar savunma tarafı ile öne çıkmasa da ayaklarını yere sağlam basan, görünürden çok daha güçlü bir oyuncu. Bununla beraber tecrübesi ve pozisyon bilgisi ile fark yaratıyor. Ayrıca Lucic’e nazaran pasör özellikleri çok daha yüksek. Lucic’in sert savunmasına karşı bu artıları ile bir adım öne çıkabilir ve Lucic’in potaya gittiği anlarda pas açılarını kapatarak onu basit top kayıplarına zorlayabilir, Lucic’in iyi bir pasör olmadığını, daha çok bitirici olduğunu biliyoruz. Ayrıca ribaundlar konusunda Lucic’in etkinliğini azaltmak adına topa hamle yapmak yerine Simon’un önce onu box etmesi çok ama çok önemli olacak.

Dunston’sız Ribaund Performansı

Ribaundlar demişken Dunston’dan yoksun olacak Anadolu Efes’in işinin çok zor olacağını belirtmem gerekecek. Çünkü karşılarında Reynolds liderliğinde bu alanda çok iyi durumda olan, rakiplerine maç başına 6.4 ribaund ile üstünlük kurabilen bir ekip olacak. Özellikle Bayern’in Lucic ve Zipser gibi isimlerle hücum ribaundlarını da çok zorladığını düşündüğümüzde temsilcimizin Singleton, Moerman, Pleiss üçlüsüne mutlaka kısalardan da destek vermesi gerekecek. Sadece forvetlerin değil guardların da savunma ribaundlarına yardım etmesi, Bayern’e kolay ikinci şans sayıları vermememiz gerekecek. Bayern’in bu alandaki etkinliğini azaltabilirsek hem tempoyu istediğimiz gibi yukarı çekebiliriz hem de onların hücumdaki en önemli silahlarından birini sınırlandırmış oluruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …