Güncel Haberler

ANALİZ: Ersan, Bogdanovic Karşılığında Takaslanıyor

NBA‘de takas dönemi gerçekten hareketli başladı ve markette aktif olması beklenen Milwaukee Bucks, ilk hamlesini “sign and trade” yöntemiyle beraber Bogdan Bogdanovic ile yaptı.

Öncelikle halihazırdaki takımı Sacramento Kings ile sözleşme imzalayan ve sonrasında takaslanan Bogdanovic artı Justin James karşılığında milli oyuncumuz Ersan İlyasova, Donte DiVincenzo ve DJ Wilson Bucks’dan ayrılılp Kings’e gelen isimler oldular.

2019-20 sezonunda 61 maçta görev alan Bogdanovic, 15.1 sayı, 3.4 ribaund, 3.4 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Milwaukee’nin Antetokounmpo gibi bir delicisi varken kanatlardan daha istikrarlı bir şutöre ihtiyacı vardı ve Bogdanovic’in bu konuda net olarak yardımcı olacağını düşünüyorum, hatta toplu yaratıcılık konusunda da takıma değer katacaktır. Özetle hem onun hem de Milwaukee için doğru bir buluşma oldu. NBA kariyerinde sınıf atlayabilmek adına doğru yere geldi Bogdanovic.

Ersan ise geçtiğimiz sezonda 63 maça çıkarken 6.6 sayı, 4.8 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti. Artık 33 yaşına gelen oyuncumuz sakatlıklarla da sorun yaşıyor. Normal sezonda iyi süreler almasına rağmen fanustaki maçlarda ve play-off’da koç Budenholzer’ın planlarında yer almamış, çoğu zaman havlu sallamıştı. Kings’in genç kadrosunda tecrübesi, dış şutlardaki etkinliği, ribaund katkısı ve savunmadaki akıllı hamleleri ile görev adamı rolünü üstlenerek kariyerinin son yıllarını faydalı ve süre alarak geçirerecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman ve Singleton, Asvel Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Fransız ekibi LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk …