Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 9.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de çift hafta programı başlıyor ve 9. haftanın ilk maçları 17 Kasım Salı günü oynanacak.

Ben de sizler için Salı ve Çarşamba günleri oynanacak 9. hafta maçları için kadroyu şekillendirdim, 3 değişiklik yaptım.

Gelin öncelikle her zaman olduğu yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Barcelona‘nın çift maç haftasındaki ilk maçı Olympiakos’da artan covid vakaları nedeniyle ertelendi, bu nedenle de Nikola Mirotic‘i kadrodan çıkarmak zorunda kalıyoruz. Perşembe başlayacak olan 10. hafta maçları öncesi duruma tekrar bakacağız.
  • Guard rotasyonunda ciddi sorunlar yaşayan Fenerbahçe Beko‘da sadece bir maçta etkili olabildi Ali Muhammed, tam olarak sağlıklı olmadığı bel ağrılarına rağmen oynadığı söyleniyor. Baskonia’nın sert savunmasının ona önlem alacağını, bizlere fazla katkı veremeyeceğini düşünüyorum ki son maçta Barca karşısında hiç verimlilik puanı kazandıramamıştı.
  • Yolları son ayırdığımız ise Zalgiris Kaunas‘ın çok yönlü guardı Thomas Walkup olacak. Asistler ve ribaundlar konusunda istikrarlı bir katkı vermesine rağmen 1.41m’luk ücreti bana göre yüksek. Bu rakamlara ondan daha potansiyelli isimler bulabileceğimi düşünerek takımdan gönderiyorum ki geçen hafta eski takımı Maccabi karşısında sadece 9 verimlilik puanı kazandırmıştı bize.

Takıma yeni eklediğimiz isimler ise şöyle olacak:

  • Panathinaikos‘un yeni transferi Shelvin Mack, ilk maçında temsilcimiz Anadolu Efes karşısında gayet iyi iş çıkarmış ve yüksek yüzdeyle 18 sayı üreterek 15 verimlilik puanı getirmişti. Valencia deplasmanında Nedovic’in durumu belirsiz ama o oynasa da koç Vovoras’ın Mack’e çok güvendiği daha ilk maçta verdiği sürelerden belli. Hazır değeri 0.9m gibi düşük noktalardayken değerlenme potansiyeli gördüğüm için takıma katıyorum.
  • Her takıma lazım niteliğindeki oyunculardan biri olan Krunoslav Simon‘u Mirotic’i yollamamızla doğan yüksek bütçe sayesinde yine takıma katıyorum. İstatistik kağıdının tamamını doldurma potansiyeline sahip olan Hırvat forvet, Larkin oynasa da oynamasa da Anadolu Efes‘in gizli lideri. Yüksek yüzdeyle şut atması ve az top kaybıyla oynamasıyla beraber Bayern karşısında ondan 17-18 civarlarından bir verimlilik puanı katkısı bekliyorum.
  • Şuanda Euroleague’in sayı kralı olan Jordan Loyd (21.63) bu hafta yaptığımız son takviye olacak. Kızıl Yıldız‘da koç Obradovic’in sisteminde birinci skor opsiyonu olan ve sonsuz kredisi bulunan Birleşik Amerikalı şutör kendisine güvenenleri hiç yanıltmadı şuana kadar. Bu hafta da Milano deplasmanında takımını ayakta tutabilmek adına sorumluluk alacağını, skor dışında ribaund, asist, top çalma gibi istatistiklik alanlarında da katkı verip min. 20 verimlilik puanı katkısı sağlamasını bekliyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …