Güncel Haberler

Ataman: “EuroLeague’de Çok Oynayan Oyuncularımızı Dinlendirme Fırsatı Bulduk.”

ING Basketbol Süper Ligi 8. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk ettiği Afyon’u 86-67’lik skorla geçmişti.

Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman karşılaşma sonrası fikstür yoğunluklarına vurgu yaparak şu açıklamaları yaptı:

Tabi bizim için önemli olan EuroLeague. Afyon maçını biz bir ölçü olarak kabul edemeyiz. Kaldı ki Afyon’un en skorer oyuncusu Cruz, sakatlığı sebebiyle bu akşam oynamadı. Biz de çok yoğun bir EuroLeague temposundayız. Biliyorsunuz Cuma akşamı Panathinaikos‘la oynadık, şimdi de çift maç haftası. Salı günü Bayern Münih’le oynayıp Perşembe günü de Khimki’yle oynayacağız Moskova’da. EuroLeague’de çok oynayan oyuncularımızı dinlendirme fırsatı bulduk. Özellikle Ertan Gazi’nin her geçen maçta hem dinamizm hem de basketbol anlamında verdiği ciddi bir katkı var. Bu bizim için önemli. Biliyorsunuz Sertaç 3 haftadır hastaydı, o iyileşti. Onu da bu akşam 18 dakika oynattık. Dunston‘ın sakatlığında Sertaç’ı da mutlaka devreye sokmamız gerekiyor EuroLeague’de. Bizim için iyi bir lig maçı oldu. Tabii ki ligde kazanmak çok önemli ama bizim için EuroLeague’e de iyi bir hazırlık olarak değerlendirebiliriz.

Pandemi hakkında şu an bir öngörü yapmak mümkün değil. Ama görüyoruz ki Avrupa’da bütün ligler ve sportif müsabakalar birtakım ertelemeler olmasına rağmen devam ediyor. Benim buradaki esas sıkıntım EuroLeague’le alakalı. Bazı takımların EuroLeague maçlarını erteletip 2 gün sonra lig maçını oynadığını görüyoruz. EuroLeague’de maç ertelemeler biraz keyfi bir duruma kaldı. Bazı takımlar 1 oyuncuları hasta diye ülkeleri izin vermiyor diye maç erteletiyorlar. Biz şu ana kadar 2-3 oyuncu eksik de gitsek bütün maçlarımızı oynadık. Bunun daha düzenli bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Türkiye’de de kural nedir tam olarak bilmiyorum ama önemli olan keyfi uygulamalar yerine net kurallar konması. Bu şekilde ertelemeler yapılabilir. Hem Türkiye’de hem de özellikle EuroLeague’de keyfi uygulama olmaması lazım. Cuma akşamı EuroLeague maçı oynamayan bazı takımlar hafta sonu lig maçı oynuyor. Bu çok adil bir durum değil.

Tivibu Spor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …