Güncel Haberler

Tutku Açık: “Verdiğimiz Basit Hücum Ribaundları Kaybetme Sebeplerimizden Biriydi.”

7DAYS EuroCup 7. hafta mücadelesinde konuk ettiği Cedevita Olimpija’ya 80-97’lik skorla kaybetden Frutti Extra Bursaspor‘da koç Tutku Açık karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Bunu bir bahane olarak sunmak istemiyorum ama kadro eksikliğinin sıkıntısını yaşıyoruz. Bugün de sakatlıklardan dolayı 9 kişi oynadık. Bugün maçı kaybetme sebeplerimizde biri, rakibimize 17 hücum ribaundu verdik ve bunların çoğu da basit ribaundlardı. Bugün rakibimiz topu potaya bizden yaklaşık 15-16 kez daha fazla attı. Savunmayı iyi yaptığınızda da bu kadar kolay hücum ribaundlarından basketler yiyince ister istemez direnciniz düşüyor. Ama böyle oynamak da zorundayız. Daha önümüzde yoğun bir fikstür var. Hafta sonu Bahçeşehir Koleji deplasmanına gidicez. Ondan sonra da önce Fransa ardından Yunanistan’a geçip dönüşte Büyükçekmece ile oynayacağız. Bir önceki toplantıda da söyledim, hakikaten aşırı zor bir fikstürümüz var. Bu ne kadar adil bununla ilgili çok yorum yapmak istemiyorum ama hem oyuncuların sağlığı hem de bizim maçlara yansıyan olumsuz sonuçlar bizi ister istemez Türkiye Ligi’nde de Eurocup’ta da etkiliyor. Bunlara yapacak birşey yok. Covid-19 dolayısıyla böyle bir sezon yaşıyoruz. Maalesef bunları da yaşayarak tecrübe edeceğiz. Umarım sakatlarımız da iyileştikten sonra bir an önce daha iyi bir Bursaspor izletiriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …