Güncel Haberler

Euroleague Yönetimi Bayern ve Asvel’in Wild Card’larını Kalıcı Yapıyor (Sırada Alba Var)

Turkish Airlines Euroleague A lisanslı takım sayısını arttırmaya hazırlanıyor.

Euroleague yönetimi 10 Kasım Salı günü gerçekleştirdiği dijital toplantıda gelecek planlarına ilişkin önemli konular görüşüldü ve tartışıldı.

Euroleague Basketball (EB) Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu, görüşmeyi kulüplere Aralık 2019’da tanımlanan iki farklı kolon üzerine kurulu stratejik yol haritasının gelişim süreci ve gelecek adımları ile ilgili bilgilendirme yaparak toplantıyı açtı:

  • Başta farkındalık, ilgi ve profesyonellik seviyelerinin son yıllarda önemli bir gelişim gösterdiği, Fransa ve Almanya olmak üzere iki sezon boyunca (Haziran 2021 tarihine kadar) LDLC ASVEL Villeurbanne ve FC Bayern Münich’e wild card verilmesi de dahil olmak üzere stratejik pazarlarda etkileşimin artırılması. Ayrıca Euroleague yönetimi iki takımın Haziran 2021’de sona erecek olan wild card kontratlarının uzun süreli kontrat haline dönüştürülmesi ve A lisanslı takımın 11’den 13’e çıkarılması konusunda gerekli şartları Haziran sonrası netleştirecek.
  • Uzun vadeli lisansa sahip takımların sayısını artırmak suretiyle Lig’in istikrarını geliştirmek. Kulüpler, söz konusu lisansların verilmesi için farklı alternatifleri, öncelikleri ve kriterleri mercek altına aldı ve ALBA Berlin ile iki sezonluk wild card verilmesi hakkında görüşmelerin başlatılması da tartışıldı.

Kaynak: Eurohoops & Euroleague

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …