Güncel Haberler

Fenerbahçe De Colo’nun Yokluğunda Etkili Savunmasıyla Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 7. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Khimki‘yi etkili savunmasıyla 83-71 geçmeyi başardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 7. maçında 7. maçında 4. galibiyetine ulaşırken, Khimki ise 6. mağlubiyetini almaktan kurtulamadı.

Nando de Colo, ilk çeyreğin başlamasından 2 dakika 52 saniye sonra baldırından sakatlık geçirerek kenara alındı ve oyuna tekrar dönemedi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 23-20
2.çeyrek: 19-15
3.çeyrek: 23-20
4.çeyrek: 18-16

Sarı lacivertlilerde Dyshawn Pierre 16 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve Jarell Eddie 16 sayı, 5 ribaund ile galibiyetin başmimarları olurken, Lorenzo Brown 11 sayı, 8 asist, 4 top çalma, Ahmet Düverioğlu 11 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ve Ali Muhammed 10 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer etkili isimleri oldular.

Khimki cephesinde ise Jordan Mickey 19 sayı, 7 ribaund, 2 blok ile öne çıkarken, Jonas Jerebko 12 sayı, 5 ribaund, 3 asist, Greg Monroe 11 sayı, 8 ribaund, 3 asist ve Alexey Shved 10 sayı, 6 ribaund, 9 asist, 2 top çalma ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler geçen hafta deplasmanda elde ettiği Maccabi galibiyetini bu skorla çok daha değerli hale getirmeyi başardı. Play-off yarışında potansiyel rakiplerinden bir olabilecek, kaliteli bir kadrosu olmasına rağmen henüz istikrarı yakalayamayan Khimki karşısında De Colo’dan hiç faydalanamamış olmalarına rağmen dirençli ve agresif bir savunmayla sonuca gitmeyi başardı. Öncelikle koç Kokoskov ve ekibinin Khimki’yi çok iyi analiz ettiğini belirmemiz lazım, büyük alkışlardan biri onlara. Diğer taraftan De Colo’nun daha ilk dakikalardan sakatlanarak maçı tamamlayamamış olması ile beraber Brown’un beklendiği gibi sahneye çıkması sezonun ilerleyen kısmı için çok değerliydi. İşin savunma tarafında beklentileri çok iyi karşılayan Brown liderliğindeki sarı lacivertliler Shved ve McCollum gibi iki üst düzey skoreri tam anlamıyla devre dışı bırakmayı başardı, sadece 10 sayılık katkı alabildi Khimki bu iki isimden. Diğer taraftan sarı lacivertliler her ne kadar hücum ribaundlarında yine sorun yaşamış olsalar da genel anlamda bu alanda dengeyi kurabildiler Vesely sayesinde. Çek uzun her ne kadar hücumda beklentileri karşılayamamış olsa da güçlü Khimki uzun rotasyonu karşısında ribaundlarda ve savunmada çok iyi savaşarak maçın kritik adamlarından biri oldu. Ayrıca sarı lacivertliler bu maçta benchten de çok iyi katkı aldılar. Pierre hem hücumda çok önemli bir katkı verdi hem de ribaundlarda Vesely’nin en büyük yardımcılarından biri oldu. Onun enerjisi, dinamizmi ve agresif oyununun Fenerbahçe için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük, tam anlamıyla bir x-faktör olduğunu hatırlattı herkese. Diğer taraftan yavaş yavaş ısınmaya başlayan keskin şutör Eddie de maçın en kritik anlarında el yakan toplardan çıkardığı üçlük isabetleri ile hem Khimki’nin geri dönüşüne engel oldu hem de hücumda takımını ayakta tuttu. Özetle Fenerbahçe zaman zaman zorlansa da yine en güvendiği savunması eşliğinde De Colo’nun yokluğuna rağmen çok kritik ve önemli bir galibiyet elde etti, sezonun geri kalanı için kollektif oyun, direnç ve bench katkısı konularında güzel sinyaller verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …