Güncel Haberler

Kokoskov: “Herkes Mücadele Etti, Yüreğiyle Oynadı.”

Turkish Airlines Euroleague 7. hafta mücadelesinde konuk ettiği Khimki’yi 83-71’lik skorla geçen Fenerbahçe Beko’da koç Igor Kokoskov açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Beko‘nun Sırp koçunun ifadeleri şu şekildeydi:

Çok mutluyum takımım için. Gerçek bir takım çalışması ile kazandık. Herkes mücadele etti, yüreğiyle oynadı. Tek bir oyuncuyu gösteremem. Özellikle Nando sakatlandıktan sonra herkesin bir şeyler yapması gerektiğini biliyordu takım. Sıradan bir maç olmadı.

Devre arasında bu maçın karakter koyma maçı olduğunu konuştuk. Eksik olmamıza rağmen beraber oynayıp o enerjiyi bulabilmiş ve böyle kazanmış olmamız bizim için daha da anlamlı. EuroLeague’de daha az ve daha çok önemli bir galibiyet yok. Her maçın önemli olduğunu biliyoruz. Bu açıdan teknik ekip olarak bugün kazandığımız için çok mutluyuz.

Takımının rakibin skorer oyuncuları karşısında yaptığı savunma ile ilgili ise şu açıklamaları yaptı:

Bence savunma harikaydı. Maç planımızı uyguladık. Kimlerin gerçek silahlar olduğunu, bizim için tehdit teşkil ettiğini biliyorduk. Shved kesinlikle EuroLeague’in en iyi hücum tehditlerinden biri. McCollum da öyle. Maç planını uygulamak uzun bir süreç sonrası oluyor. Oyuncular oynuyor, takdiri onlar hak ediyor. Panathinaikos maçında Nedovic, bugün Shved ve McCollum’un bulduğundan daha çok alan bularak hücum etti bize karşı. Yeni bir takım olduğumuzun farkındayız, zamanla gelişiyoruz. Antrenmanlarda da gelişimimiz bizi mutlu ediyor ancak Panathinaikos maçı kesinlikle enerji ve savunma agresifliği anlamında en kötü maçlarımızdan biriydi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …