Güncel Haberler

Orhun Ene: “Bu Sezon Takım Çalıştırmayı Düşünmüyorum.”

Geçtiğimiz hafta Tofaş ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran koç Orhun Ene, Basketfaul’e verdiği röportajda çok parlak bir proje olmadığı sürece bu sezon takım çalıştırmayı düşünmediğini dile getirdi.

Çok ileri dönük, parlak bir proje dışında bu sezon çalışmayı düşünmüyorum. Zaten prensip olarak sezon ortasında takım almayı da kendi adıma doğru bulmuyorum.

  • Şu dönemde kulüplerin genel konjonktürden etkilenmemeleri mümkün değil. Sadece basketbol değil, ülke ve hatta dünya zor bir dönemden geçiyor. Bu nedenle bütçeler de inişli çıkışlı olabiliyor. Koçluk motivasyon işi. Rekabetçi kişiliğimle ilgili olarak fark yaratamayacağımı düşündüğüm için TOFAŞ’tan ayrıldım.
  • Daha önce çalışmadığım yarım ya da tam sezonlar, kendimi en çok geliştirdiğim dönemler olmuştu. Sakin kafayla düşünüp kendini yargılıyor, doğrularını, yanlışlarını, eksik taraflarını görebiliyorsun.
  • Değişmeyen prensipler doğrultusunda koçluk yapmayı doğru bulmuyorum. Basketbol değişiyor. Bu nedenle her koç da kendisini yenileyebilmeli. Dışarıda olmak da bunun için bir fırsat.
  • Bu süreç içinde dinleneceğim ama elbette basketbolu izleyeceğim. Hatta NBA’i izlemek için de fırsatım olacak.
  • TOFAŞ’tan ayrıldıktan sonra arayanlar oldu ancak kendilerinin de tahmin ettiği gibi çalışmak istemediğimi söyledim.
  • Tofaş’ta bir hedef koyduk ve buna eriştik. Bundan dolayı da mutluyum. Milli Takıma oy8uncular verdik, Eurocup devam edebilmiş olsaydı son 4 arasına kalabilirdik.
  • Belki bundan sonra uzun değil, orta vadeli anlaşmalar yapmak daha doğru. Ekonomik çalkantılar arasında uzun vadeli planları realize etmek artık kolay değil. Bir proje yapıyorsanız, klişelerin altını da doldurabilmelisiniz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …