Güncel Haberler

EuroCup’da Haftanın Panoraması (6.hafta)

7DAYS EuroCup‘da bir haftayı daha geride bıraktık ve maalesef yine iki temsilcimiz de yüzümü güldüremediler.

Temsilcilerimizden Bahçeşehir Koleji, Bourg deplasmanında iyi direnmiş olmasına rağmen son anda 79-77’lik skorla kaybetmekten kurtulamadı. Diğer temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor ise İtalya’da Trento karşısında iyi oynamasına rağmen 89-80’lik skorla boyun eğmek zorunda kaldı.

Gelin birlikte haftanın panoramasını mercek altına alırken ödülleri de sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon EuroCup’ın flaş takımlarından biri kuşkusuz Metropolitans Levallois oldu şuana kadar. Bu hafta da konuk ettikleri güçlü rakipleri Malaga’yı 90-80’lik skorla geçerek 4. galibiyete ulaştılar ve averajla liderlik koltuğuna oturdular. Özellikle hücumdaki performansları hayli etkileyiciydi, üstelik takımın önemli skor opsiyonlarından biri Gray’i Monaco’ya kaptırmışken. Koç Zdovc’un öğrencileri kollektif basketbolun önemli performanslarından birini sergiledi Malaga karşısında. Hem ribaundlarda rakibe 30-19 gibi dominant bir üstünlük sağladılar, 5 oyuncudan birden çift haneli skor katkısı alarak 90 sayılara ulaştılar. EuroCup’ın şampiyonluk favorilerinden biri olan Malaga karşısında aldıkları bu dikkat çekici galibiyetle beraber de haftanın takımı olmayı hakettiler.

Resim
HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Alan Williams (Lokomotiv Kuban): 27 sayı, 17 ribaund, 2 asist, 36 verimlilik
Isaac Fotu (Venezia): 22 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 30 verimlilik
Oğuz Savaş (Frutti Extra Bursaspor): 21 sayı, 11 ribaund, 3 asist, 30 verimlilik
Erick Green (Bahçeşehir Koleji): 27 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 5 top çalma, 29 verimlilik
Eleftherios Mantzoukas (Promitheas): 24 sayı, 6-6 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, 29 verimlilik

HAFTANIN MVP’si:

Lokomotiv Kuban‘ın ilk yarıda tam 71 sayı üreterek 94-114 kazandığı Antwerp maçında Birleşik Amerikalı uzun Alan Williams bir kez daha nefis bir performans sergiledi ve Euroleague sahnesine göz kırptı. Boyalı alandaki domimant performansının yanı sıra ribaundlarda ortaya koyduğu enerji ve etkinlikle özel bir oyuncu olduğunu tekrar hatırlattı herkese. 27 yaşındaki tecrübeli uzun, 29 dakika sahada kalırken 12-20 2sayı isabetiyle 27 sayı üretirken, 17 ribaund toplayıp 2 de asist yaptı ve 36 verimlilik puanına ulaşarak haftanın MVP’si ödülünü alkışlarla haketti.

HAFTANIN EN İYİ 10 HAREKETİ:
PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’da Başantrenörlük Koltuğunun Yeni Sahibi Serhan Kavut Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor İnfo Yatırım, koç Zdovc ile yolların ayırlmasının ardından …