Güncel Haberler

Eksik Anadolu Efes, Maccabi’yi Ağırlayacak

Turkish Airlines Euroleague 7. hafta mücadelesinde önemli eksikleri bulunan temsilcimiz Anadolu Efes, İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv‘i konuk edecek.

5 Kasım Perşembe saat 20:30’da başlayacak ve beIN Sports 3 ekranlarından canlı yayınlanacak karşılaşmayı Miguel Angel Perez, Matej Boltauzer, Gytis Vilius hakem üçlüsü yönetecekler.

Anadolu Efes cephesinde önemli eksikler var. Shane Larkin, Bryant Dunston ve Sertaç Şanlı bu maçta forma giyemeyecekler. Alman uzun Tibor Pleiss’ın durumu ise maç saatinde belli olacak. Koç Ataman’ın en güvendiği isimler bu sezon takımın en skorer iki ismi olan Krunoslav Simon (15.0 sayı, 3.6 asist) ve Vasilije Micic (12.8 sayı, 6.6 asist) olacaklar.

Maccabi cephesinde ise uzun süredir sakatlıkları bulunan John DiBartolomeo, Yovel Zoosman ve Omri Casspi bu maçta da forma giyemeyecekler. Koç Sfairopoulos’un takımında bu sezon öne çıkan isimler ise Scottie Wilbekin (18.0 sayı, 4.3 asist) ve Ante Zizic (11.5 sayı, 6.0 ribaund) oldu.

Anadolu Efes ile Maccabi Playtika Fox Tel Aviv Avrupa kupalarında bugüne kadar 29 kez karşılaşırken, temsilcimiz 16 galibiyet ve 13 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan 11 maçta temsilcimiz yedi galibiyet ve dört mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 18 karşılaşmada lacivert beyazlılar dokuz galibiyet ve dokuz mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in altıncı haftasında Anadolu Efes, Yunanistan’ın Olympiacos takımını deplasmanda 84-79 mağlup etmiş, Maccabi Playtika Fox Tel Aviv ise Fenerbahçe Beko’ya evinde 75-65 yenilmişti. Euroleague’de altıncı haftanın ardından bir maçı eksik Anadolu Efes iki galibiyet ve üç mağlubiyet ile 12. sırada, Maccabi Playtika Fox Tel Aviv ise iki galibiyet ve dört mağlubiyet ile 14. sırada yer alıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2024 ING Türkiye Kupası’nda Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

ING Türkiye Kupası’nda oynanan çeyrek final maçlarının ardından yarı finale yükselen takımlar belli oldu. Ligin …