Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 7.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 7. hafta programı başlıyor ve şimdilik nazar değmesin pandemi önlemleri nedeniyle ertelenen maç olmadı. Bu nedenle seçimlerimi geniş bir oyuncu havuzundan yapabileceğiz.

Öncelikle her zaman olduğu gibi yollarımızı ayıracağımızı isimleri belirleyelim:

  • Khimki‘de sakatların iyileşmesi ve covid vakalarının negatife dönmesiyle artık maçlara tam kadro çıkabiliyorlar. Tabi bu da geçtiğimiz haftalarda Vyacheslav Zaytsev‘in aldığı dakikaların ciddi anlamda düşmesine neden oldu. McCollum ve Shved guard rotasyonundaki dakikaların yeni sahibi oldular. Bu nedenle de Zaytsev ile yolları ayırıyoruz.
  • Yolları ayıracağımız bir diğer Khimki‘li oyuncu ise Devin Booker olacak. Geçen hafta beklenmedik bir şekilde forma giyemedi ve büyük olasılıkla nedeni covid testinin pozitif çıkmasıydı ancak resmi olarak da açıklanmadı. Bu hafta da forma giyme ihtimalinin düşük olduğunu öngördüğüm için riske girmeyip onunla yolları ayırıyoruz.
  • Kadrodan çıkaracağımız son isim ise Zalgiris Kaunas‘ın genç guardı Rokas Jokubaitis olacak. Geçen hafta covid testi pozitif çıktığı için halen izolasyon sürecinde ve bu hafta takımının Real Madrid ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek. Bu nedenle de yerine başka bir transfer yapacağız.

Şimdi de kadromuza kattığımız yeni isimlere bir bakalım:

  • Kadroya yeni kattığımız 3 guarddan biri Zenit‘in Kanadalı oyun kurucusu Kevin Pangos olacak. Yetenekli oyun kurucu sezona çok iyi başlamıştı ve Anadolu Efes ile Barça gibi güçlü rakiplere karşı 18.7 ortalama verimlilik puanı tutturmuştu. Bu hafta Olympiakos karşısında da kazanmalarını bekliyorum ve yine Pangos koç Pascual’ın en güvendiği hücum silahlarından biri olacak. Ortalamalarına yakın bir katkı vermesini bekliyorum.
  • Küçük boylu dev yürekli adam, Ali Muhammed, geçen hafta Fenerbahçe Beko‘nun Maccabi deplasmanında yaptığı geri dönüşün ve galibiyetin baş mimarıydı. Dış şutlarda ritmini bulduğunda enerjisi ve agresif oyunuyla koç Kokoskov’un guard rotasyonunda aradığı alternatif skorer olacağını gösterdi. Khimki’nin yüksek tempoya yatkın oyununda da kenardan gelerek açık alanda skora önemli derecede katkı verebileceğini düşünüyorum ki sadece 0.78 maliyetiyle de bütçe dostu.
  • Kadromuza yeni eklediğimiz son isim ise Zalgiris Kaunas‘ın çok yönlü guardı Thomas Walkup olacak. Güçlü fiziği ve istatistik kağıdının her noktasını doldurabilmesi ile dikkat çeken Birleşik Amerikalı guard, biraz daha istikrarlı olabilse çok daha farklı yerlerde olabilirdi ki geçen hafta da takımının Asvel karşısında aldığı galibiyette ortaya koyduğu 11 sayı, 7 ribaund, 7 asist, “0” top kaybı istatistikleri ile bunu göstermişti. Bu hafta da güçlü Real guard rotasyonu kraşısında ona çok iş düşecek, asistler ve ribaundlar konusunda yine önemli katkı vereceğini düşündüğüm için 1.07 değerindeki düşük sayılabilecek maliyetiyle onu kadroya ekledim.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …