Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi’nde Ekim Ayının MVP’si: Steven Gray

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde değişen format gereği takımlar iki hafta bir maç yapıyorlar ve bu nedenle de artık ödüller haftalık değil, aylık olarak açıklanacak.

Daha önce sizlerle ayın en iyi beşini paylaşmıştım.

Yapılan açıklamaya göre organizasyon Ekim ayının MVP’si olarak Peristeri‘nin skorer guardı Steven Gray‘i seçti.

27 Ekim günü takımının deplasmanda Rytas’ı 88-106 yendiği maçta sergilediği performansla rekorları alt üst eden Gray, 47 verimlilik puanına ulaşarak bu alanda rekorun yeni sahibi oldu. Birleşike Amerikalı guard aynı zamanda 10 üçlük isabeti ile de bu alandaki rekoru elage etti (Jimmy Baron 10).

31 yaşındaki tecrübeli guard maçtaki performansı hakkında şu ifadeleri kullandı:

Maç boyunca düşüncem hep aynıydı, şutuma güvenmek. Takım arkadaşlarım da beni çok iyi desteklediler, gerek ekstra paslarla gerek perdelerle gerekse saha yerleşimi ile işimi kolaylaşırdılar, çembere bakmamı sağladılar. Elbette tüm konsantrasyonum kazanmak üzerineydi, maçı galip tamamlamak herşeyden önemli. Ama elbette son üçlük isabetimden sonra takım arkadaşlarımın reaksiyonunu görmek çok özel bir andı benim için.

Maç bittiğinde takım arkadaşları da onun verimlilik puanı alanında rekor kırdığının farkında değillerdi ama istatistik kağıdında görünen 39 sayı, 7 asist, 3 ribaund, 5 top çalma onların bu reaksiyonu göstermesi için fazlasıyla yererliydi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …