Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi’nde Ekim Ayının En İyi Beşi Açıklandı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Ekim ayını geride bıraktık ve bu sezon pandemi nedeniyle değişen formatın etkisiyle artık En İyi Beşi haftalık değil aylık olarak belirlemeye karar vermişler.

Dolayısıyla ilk ayın en iyi beşi de bu doğtultuda açıklanmış oldu.

En iyi performansları sergileyen oyuncular arasından yapılan seçimde, en iyi beşte 1 oyun kurucu, 1 kanat oyuncusu, 2 uzun forvet ve bir de pivot yer alıyor.

Marco Spissu (Sassari – PG)

İtalyan oyun kurucu takımının temsilcimiz Galatasaray’ı 93-84’lük skorla geçtiği maçın tartışmasız en önemli faktörlerinden biriydi. 37 dakika sahada kalan Spissu, yay gerisinden 6-9 isabetle oynarken 22 sayı üretti, bunun yanında takım arkadaşları 8 asist ile besledi ve istatistiklerine 5 ribaund da ekleyerek 31 verimlilik puanına ulaştı. Bu performansı ile de ilk ayın en iyi beşinde kendisine yer bulmayı başardı.

Steven Gray (G/F – Peristeri)

Peristeri’nin deplasmanda Lietuvos Rytas’ı 88-106 ile geçtiği maçta rekorları alt üst eden bir performans geldi Steven Gray’den. Birleşik Amerikalı skorerin sahada kaldığı 29:40 dakika boyunca Yunan ekibi rakibine tam 28 sayı ile üstünlük kurdu.

Gray toplamda 13-18 isabetle 39 sayı üretirken, yay gerisinden bulduğu 10-13 isabetle de Jimmy Baron’ın Aralık 2016’daki rekorunu egale etmiş oldu. Ayrıca sayı performansının yanı sıra istatistik kağıdına 7 asist, 5 top çalma ve 3 ribaund da ekleyen Birleşik Amerikalı oyuncu 47 verimlilik puanına ulaşarak bu alanda da Kiefer Sykes’a ait olan Ocak 2019’daki 43 puanlık performansı geçerek tarihe adını altın harflerle yazdırmış oldu.

Bana göre haftanın MVP’si de net olarak Steven Gray.

Kyle Wiltjer (F/C – Türk Telekom)

Temsilcimiz Türk Telekom’un güçlü rakibi Hapoel Jerusalem’i 98-94 yendiği maçta Eric’in erken faul problemine girmesiyle 5 numaradaki süreleri de artan ve bunu iyi değerlendirerek performansını bir seviye ykarı çeken Kanadalı uzun Kyle Wiltjer, 32 dakika sahada kalırken 11-16 isabetle 33 sayı üretip istatistiklerine 5 ribaund ve 4 asist de ekleyerek 32 verimlilik puanına ulaştı, bir kez daha bu seviyeler için ne kadar istikrarlı ve değerli bir silah olduğunu gösterdi.

Grant Jerrett (C – Darüşşafaka Tekfen)

Kariyerinde ilk kez Şampiyonlar Ligi sahnesine çıkan 27 yaşındaki Jerrett, Daçka’nın açılış maçında hata yapmamasını ve Oostende karşısında 79-74’lük skorla kazanmasını sağlayan temel faktördü. Birleşik Amerikalı uzun sezon başından beri kendisinden beklenen patlamayı bu maçta yaptı ve 10-17 isabet ile 27 sayı üretirken, istatistiklerine 8 ribaund da ekledi ve 26 verimlilik puanına ulaştı.

Jerry Boutsiele (C – Limoges)

Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez sahne alan iki takımın karşılaşmasında Limoges Bosna temsilcisi Igokea’yı 80-75 ile geçerken farkı yaratan ve takımının boyalı alanda net bir üstünlük kurmasını sağlayan isim Boutsiele oldu tartışmasız. Fransız uzun sahada kaldığı anlarda Limoges rakibine 15 sayı farkla üstünlük kurdu. 27 yaşındaki Boutsiele 11-16 isabetle 25 sayı üretirken, 8 ribaund toplayıp iki de blok yaptı ve 30 verimlilik puanına ulaştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …