Güncel Haberler

Tofaş, Koçluk Koltuğu İçin 3 Yerli İsimle Temas Halinde

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Tofaş‘da Orhun Ene’nin şok istifası sonrası koç arayışları başladı.

Basketfaul’ün haberine göre Tofaş‘ın gündeminde 3 yerli koç yer alıyor.

Bursa ekibine menajerler tarafından İspanyol, İtalyan, Yunan, Sırp ve hatta Arjantinli koçların önerildiği ancak yönetimin yerli bir koçla çalışmak istediği belirtildi.

Kulübün Oktay Mahmuti, Ahmet Çakı ve Hakan Demir ile görüşmelere başladığı, Çarşamba akşamına kadar da karar vereceği gelen haberler arasında.

52 yaşındaki Mahmuti ve 45 yaşındaki Çakı geçtiğimiz sezon takım çalıştırmazken, 52 yaşındaki Demir ise geçen sezon Bandırma’nın başında görev almıştı.

Editör Yorumu:

Koç Demir geçen sezon Bandırma’daki genç kadroyla iyi işlere imza atmış ama finansal problemler nedeniyle zorlanmıştı, sezon ortasında hazır takımları alıp yönetme konusunda daha istekli ve başarılı diyebiliriz. Koç Mahmuti uzun süredir aktif olarak koçluk yapmıyor ve sezon ortasında kurulu bir takımı almak ister mi pek sanmıyorum. Aynı durum koç Çakı için de geçerli. Daha önce Tofaş bünyesinde çalışmış olan Çakı, yaptığı açıklamalarda sezon ortasında hazır bir kadroyu almak, yani kendi seçmediği oyuncularla çalışmak konusunda pek niyetli olmadığını dile getirmişti. Benim tercihim öncelikli olarak Çakı ve sonra Mahmuti’den yana olur. Ancak iki koça da minimum 2 yıllık kontrat teklif edilmesi gerek ki bir proje hazırlayabilsinler, eğer Tofaş bu sezonu kurtarmak istiyorsa doğru adres ve kabul etmesi daha yüksek ihtimal olan isim koç Demir olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …