Güncel Haberler

Obradovic: “En Büyük Zafer, Tekrar Dolu Tribünler Önünde Oynamak Olacaktır.”

Turkish Airlines Euroleague takımları arasında her geçen gün artan Covid-19 vakalarının ardından Euroleague Koçlar Birliği başkanı Zeljko Obradovic de konu hakkında bir açıklama yayınladı.

Efsane koçun açıklamalarında şu ifadelere yer verildi:

Sağlık diğer her şeyden daha önemli ve bu zorlu zamanlarda bu tartışılamaz bile.

EuroLeague koçları olarak ortaya konulabilecek en iyi çözümlere ulaşmak için elimizden gelen desteği vermeye hazırız.

COVID-19, hayatın her alanını etkilemeye ve dünyanın dört bir yanında birçok insanın vefatına sebep olmaya devam ediyor. Basketbol ve EuroLeague’in de tüm paydaşları da bu durumdan etkienmeye devam ediyor. Bu salgın, hepimizin zaman zaman çaresiz hissetmesine sebep olsa da geleceğe umutla bakıyoruz.

Bu hastalıktan etkilenen herkese çabuk bir iyileşme süreci diliyoruz ve ailelerinin yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Hastalığa yakalanan meslektaşlarımız Dimitris Itoudis ve Sarunas Jasikevicius’un sağlığını kavuşmasından dolayı çok mutluyuz. Xavi Pascual, hastalığa yakalanan oyuncular, hakemler ve kulüp çalışanlarının da bir an önce sağlığına kavuşmalarını diliyoruz.

Pazartesi sabahı, EurLeague koçlar birliği olarak videokonferans üzerinden bir toplantı gerçekleştirdik ve içinde bulunduğumuz durum üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Toplantıya katılan herkes, turnuvaya adil bir şekilde devam edebilmenin altını çizdi. EuroLeague’in bünyesinde bulunan herkes bu zorlu zamanlarda güzel şeyler yapmak istiyor. Tüm üyelerimiz, EuroLeague turnuvasının bir parçası. Oyuncularımız, taraftarlarımız ve EuroLeague organizasyonu için en iyisi neyse onu yapmak istiyoruz.

EuroLeague bünyesinde bulunan herkesin sağlık güvenliği tartışmasız şekilde diğer her şeyden daha önemli. Bu zorlu salgının eninde sonunda biteceğine inanıyoruz ve taraftardan sabırlı olarak oyuncularımıza destek olmak için maçlara gittiklerinde belirlenen sağlık protokollerine harfiyen uymalarını bekliyoruz.

EuroLeague yönetiminin, içinde bulunduğumuz günden güne değişen şartlar içerisinde turnuvayı devam ettirebilmek için gösterdiği çabayı takdir ediyoruz. İçinde bulunduğumuz şartların, adil rekabet ortamına ters gelen bazı durumları ortaya çıkardığının farkındadyız. Bu yüzden takımlarımızın liderleri olarak EuroLeague’e kuralları optimize etmeyi ve en uygun çözümleri bulmabilmek adına beraber çalışmayı teklif ediyoruz. Bu süreçte karşımıza çıkacak her zorluğun önceden tahmin edilemeyeceğinin farkındayız. Ancak içinde bulunduğumuz şartların yeni yaklaşımlar ve zor kararlar almayı gerektirdiğinin de farkındayız. Bu doğrultuda kurallarda yapılan son değişiklikleri gayet olumlu karşılıyoruz. EuroLeague koçları olarak bilgimizi ve tecrübemizi paylaşmak istemizin sebebi buydu. Masaya net tekliflerle gelmek yerine belirlenen protokoller üzerinde tavsiyelerde bulunuyoruz. Takımlarımızın tüm taraftarı gibi biz de mümkün olan en güçlü şekilde geriye dönmeyi umut ediyoruz. Şu anda hepimiz için en büyük zafer, EuroLeague kupasını kaldırmak değil maçları tekrar dolu tribünler önünde oynamak olacaktır.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …