Güncel Haberler

EuroCup’da Haftanın Panoraması (4.hafta)

7DAYS EuroCup‘da 4. hafta programı geride kalırken maalesef temsilcilerimiz bir kez daha bizlere kötü bir hafta yaşattılar.

Bahçeşehir Koleji, konuk ettiği güçlü rakibi Partizan’a dirense de 76-82 ile, Frutti Extra Bursaspor ise konuk ettiği Gran Canaria’ya 76-94 gibi farklı bir şekilde yenilmekten kurtulamadı.

Gelin her zaman olduğu gibi birlikte haftanın panoramasına göz atarken ödülleri de sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Koç Djordjevic yönetimindeki Virtus Bologna, sezonun ilk bölümünde en zorlu sınavlarından birini başarıyla geçmeyi başardı. Koç Mitrovic yönetimindeki, EuroCup’ın favorileri arasında gösterilen güçlü rakipleri Monaco karşısında ilk 3 çeyrek çok zorlanmış olsalar da son çeyrekte Teodosic liderliğinde iki uzunu Hunter ve Gamble’ı verimli kullanarak üstünlüğü ele aldılar. Maç sonunda daha az hatayla oynayan, hücumda takım olarak çok akıllı ve üretken bir oyun ortaya koyan Bologna, zorlu rakibini geçerek bir kez daha geçen sezon yarım bıraktıkları işi tamamlayıp, şampiyon olma yolunda ne kadar istekli olduklarını gösterdiler.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Gytis Masiulis (Lietkabelis): 26 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 2 blok, 38 verimlilik
Milos Teodosic (Virtus Bologna): 14 sayı, 2 ribaund, 12 asist, 2 top çalma, 32 verimlilik
Erick Green (Bahçeşehir Koleji): 23 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 30 verimlilik
Ante Tomic (Joventut Badalona): 14 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 28 verimlilik
Codi Miller-McIntyre (Partizan): 22 sayı, 7 asist, 2 top çalma, 28 verimlilik

HAFTANIN MVP’si:

Geçen yaz Virtus Bologna ile anlaşan Sırp yıldızın en büyük hedefi kendisini Avrupa sahnesinde tekrar en üst seviyeye taşıyarak takımını da Euroleague platformuna yükseltmekti. İlk sezon bunu başaramadı belki pandemi engeliyle birlikte ama ikinci sezonda bu konuda ne kadar kararlı olduğunu gösterdi. Bir çok basketbol sever Milos Teodosic‘i bir “loser” olarak görse de bu hafta takımının en önemli maçlarından birinde, güçlü rakip Monaco karşısınsa sazı eline alan isim oldu. Takımını asistleri ile çok iyi organize eden ve koç Djordjevic’in eli hücumda ne zaman sıkışsa sorumluluk alarak öne çıkıp skor üreten bir Teodosic vardı sahada. Zaten bu verimlilik istatistiklerine de yanısıdı ve Haftanın MVP’si ödülünü fazlasıyla haketti.

Milos Teodosic - Virtus Segafredo Bologna (photo Virtus - Giulia Pesino) - EC20
HAFTANIN EN İYİ 10 HAREKETİ:
PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bologna, Tecrübeli Guardı Hackett ile Kontrat Yeniledi

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Virtus Bologna, tecrübeli guardı ile kontrat yenilediğini açıkladı. İtalya Lega Basket …