Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 5.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague 5. hafta programı Perşembe günü başlıyor. Her zamanki gibi sizlere Fantasy takımımda yaptığım değişiklikleri aktaracağım.

5 değişiklik hakkımız olmasına rağmen ben üçünü kullanmayı tercih edeceğim ve öncelikle kimlerle yolları ayıracağımızı sizlerle paylaşayım:

İlk göndereceğimiz isim Krunoslav Simon olacak. Çünkü bu hafta Asvel’deki covid vakalarının artması nedeniyle Anadolu Efes maç yapamayacak. Normal şartlarda Hırvat forvet takımımızın en önemli parçalarından biriydi. Sonra yeniden almak üzere gönderiyoruz bu hafta için.

Yunan guard Kostas Sloukas istikrarsız performansına devam ediyor. Çift maç haftasının ilk bölümünde iyi işler çıkarmış, biz de ona güvenmiştik ama son maçta düşük bir performans sergiledi. Bu nedenle ona daha fazla güvenmeyeceğim ki zaten bu hafta zorlu Munich deplasmanında olacak takımı Olympiakos ile beraber.

Khimki‘de karantina süreci sona eren Mickey ve Timma artı sakatlığı geçen Shved’in dönmesiyle rotasyon genişlemiş oldu. VTB maçında da gördüğümüz üzere bundan en çok etkilenen Jonas Jerebko oldu. Özellikle Mickey’in 4 ve Timma’nın hem 3 hem de 4 numarada süreler alabilmesi, Booker’ın da 5 numarada çok formda olması ile onun verimliliğinin düşeceğini tahmin ediyorum.

Şimdi de gelin birlikte kadromuza kimleri katıyoruz ona bakalım:

Guard rotasyonuna eklediğim yeni isim Wade Baldwin olacak. Koç Trinchieri yönetiminde sezona nefis bir başlangıç yapan Bayern Munich‘de takımın lideri olan ve çok yönlü oyunu ile dikkat çeken Birleşik Amerikalı guarda evlerinde konuk edecekleri Olympiakos maçında da çok güveniyorum, en az 15 puan bekliyorum.

Kadroya eklediğim bir diğer isim ise bu sezon farklı bir performans sergileyeceğinin sinyallerini ilk maçlardan veren, olgun oyunu ile dikkat çeken Jan Vesely olacak. Zorlu OAKA deplasmanında koç Kokoskov’un ona bolca süre vereceğini, onun da tecrübesi ile Fenerbahçe Beko‘yu galibiyete taşıyacak isimlerden biri olacağını düşünüyorum. Ribaund ve asist katkısının yanı sıra top çalma ve blok istatistikleri ile beraber 20 puanları görmesini bekliyorum.

Son takviyemiz ise Valencia‘nın hücumdaki tartışmasız lideri olan Karadağlı uzun Bojan Dubljevic olacak. Dış şutlardaki katkısı, boyalı alandaki savaşçı kimliği ve ribaundların yanı sıra bir uzuna göre asist istatistiğini de iyi beslemesi ile Kaunas deplasmanında koç Ponsarnau’nun en güvendiği isim olacak. 15-20 arası bir verimlik puanı katkısı bekliyorum ondan.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Asvel’e Çemberi Göstermedi

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili savunması eşliğinde …