Güncel Haberler

Datome: “Gelecek Planlarımda Koçluk Yapmak Yok.”

Bu yaz Fenerbahçe Beko’dan ayrılarak 7 yıllık aranın ardından ülkesine dönerek Olimpia Milano ile anlaşan Gigi Datome, Eurohoops’a özel bir röportaj verdi.

EuroLeague resmen başladı. Bu yeni durum, senin için nasıl ilerliyor?

Yeni bir dünya burası. Adapte olmamız gerek. Şanslıyız ki özel uçuşlarla seyahat ediyoruz, bu da bizim içim memnuniyet verici. Güvenli ve pozitif kalmaya, sahada olmaya devam etmeye çalışıyoruz. Daha fazla ne yapabiliriz ki?

Oyuncular Birliği’nin aktif bir üyesi olarak… EuroLeague’in hükmen mağlubiyetleri iptal etmesi ve maçları ertelemesi konusunda görüşlerin neler? Sence bu sorunla başa çıkmanın en iyi yolu ne?

20-0’lık sonuçlar adil değildi ve bunu değiştirdikleri için memnunum. EuroLeague’in Oyuncular Birliği ile işbirliği yapması ve bizim fikirlerimizi de dinlemesi beni mutlu ediyor çünkü her iki taraf da aynı şeyleri istiyor: Basketbolun oynanmasını sağlamak ve taraftarlara en iyi ürünü sunmak. Maçların ertesin ertelenmiş olması adil olan. Elbette hiçbir takım bu tarz bir durumda olmayı istemez. Ancak biliyoruz ki bu her takımın başına gelebilir. Bu yüzden maçları erteliyor olmak takımlar adına iyi bir gelişme.

Bireysel olarak bu sezon senin için ne kadar farklı? Sonuçta yıllar sonra takım ve ülke değiştirdin.

Evet farklıydı. 5 sezondur İstanbul’daydım. Bu da sezon başlangıçlarını daha kolay hale getiriyordu. Şu an yeni bir meydan okumanın içindeyim. Bazı değişiklikler tabii ki oldu ama kulübün, organizasyonun ve takım arkadaşlarımın adaptasyonumu kısatma konusunda çok büyük emekleri olduğunu da söylemem gerek. Burada olduğumdan dolayı mutluyum ve Milan’ın hedeflerine katkıda bulunmak istiyorum.

Bu sezon Olimpia Milano‘ya imza atmasını sağlayan şey neydi?

Yüksek seviyede, hırslı bir kulüpte devam etmek istiyordum. Fenerbahçe için çok şey başardığımı düşündüm, benim için yeni bir meydan okumanın zamanı gelmişti. Bunu, ülkemde yeni kupalar kazanmak için bir meydan okuma olarak gördüm ki bunu daha önce yapamamıştım. Bu duruma takıktım, takım değiştirmemin zamanlaması da bence iyiydi.

Koç Ettore Messina’nın burada olması senin kararında etkili miydi?

Tabii ki. Takımın tüm elementlerini değerlendirdim. Ülkeme geri dönüyor olmam, Milano’da büyük ve arzulu bir EuroLeague takımı… Play-off hedefi, Ettore Messina gibi bir koç, Chacho (Sergio Rodriguez), Kyle Hines gibi oyuncular ve bu yaz imza atan diğerleri… Ortada çok iyi bir takım gördüm ve benim de bu takıma uyacağımı düşündüm. Umuyorum iyi bir tercih yapmışımdır, bunu sezon sonunda söyleyeceğim.

Bireysel olarak kendine ne tarz hedefler koydun?

Fenerbahçe’de neyse burada da aynısı. Bu tarz büyük bir kulübe gelince takımın hedefleriyle sizin hedefleriniz aynı olmalı. Eğer sezon sonunda takım hedefine ulaşırsa ben bundan mutlu olacağım. 33 yaşına girmek üzereyim ve kazanan takımların parçası olmaktan keyif alıyorum. Takıma tecrübelerimi taşıyorum ve sahada sorumluluklarım var. Milan ile İtalya’da kupalar kazanmak ve Avrupa’da öncekinden daha iyi durumda olmak ana hedeflerim.

Gigi Datome’yi gelecekte neler bekliyor?

Güzel soru. Cevabı bilmiyorum ben de. Hala sahadayken çok keyif alıyorum fakat bir yandan da geleceği düşünmeye başlıyorum. Bu, benim profesyonel olarak 18. senem. Önümde oyuncu olarak 18 sezon daha yok, bu yüzden geleceği düşünmenin zamanı geldi.

Emekliliğinin ardından özel olarak planladığın bir şey var mı?

Kesin olan şey şu: Basketbol koçu olmamak. Basketbolun içinde kalıp kalmayacağımı da bilmiyorum. Belki olur belki olmaz. Her şeye açığım doğrusu. Tek hedefim, şu anki arzuyla olduğu gibi beni işe gitmemi sağlayacak şeyi bulmak. Evet zor olacak ama hedef bu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos’dan Valencia Deplasmanında Savunma Galibiyeti Geldi

Turkish Airlines Euroleague 26. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Valencia‘yı etkili bir savunma performansı eşliğinde …