Güncel Haberler

EuroCup’da Haftanın Panoraması (3.hafta)

7DAYS EuroCup sahnesinde 3. haftayı geride bıraktık.

Maalesef hem Bahçeşehir Koleji konuk ettiği Badalona’ya hem de Frutti Extra Bursaspor konuk ettiği Promitheas’a kaybetti ve temsilcilerimiz maalesef haftayı mağlubiyetle kapattılar.

Gelin birlikte haftanın panoramasını mercek altına alırken, ödülleri de sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Geride bıraktığımız sezon pandemi nedeniyle iptal olana kadar yine EuroCup’ın favorilerinden biri olan Unics Kazan, bu sezona da çok iyi bir giriş yaptı. Bu hafta ise şampiyonluk yolunda güçlü rakiplerinden biri olan Partizan’ı Kazan’da konuk ettiler. Ancak hücumda sergiledikleri üst düzey performans sayesinde karşılaşma adının aksine çok daha kolay geçti. Rus ekibi tüm silahlarını devreye soktuğu maçta sadece 6 isimden skor katkısı alırken bunların 5 tanesinden ise çift haneli skor katkısı alarak verimli bir performans sergiledi. Ribaundlarda Partizan’ı 38-28 ile ezerken yay gerisinden de %45 ile oynayarak fark yarattılar. Komple hücum performansları ile güçlü rakipleri karşısında aldıkları bu galibiyet sayesinde haftanın takımı ödülünün de sahibi oldular.

Jordan Morgan - UNICS Kazan (photo UNICS - Kseniya Bogdanova) - EC20
HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Alan Williams (Lokomotiv Kuban): 17 sayı, 17 ribaund, 2 asist, 33 verimlilik
Ante Tomic (Joventut Badalona): 21 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 31 verimlilik
Metin Türen (Frutti Extra Bursaspor): 20 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 30 verimlilik
Jordan Morgan (Unics Kazan): 22 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 27 verimlilik
Aric Holman (Ratiopharm Ulm): 20 sayı, 6-6 3sayı, 3 ribaund, 5 asist, 27 verimlilik

HAFTANIN MVP’si:

Lokomotiv Kuban ile ikinci sezonunu geçiren NBA patentli Alan Williams, bir kez daha boyalı alanda ne kadar dominant bir isim olduğunu gösterdi. Konsantre olduğu zaman özellikle ribaundlar konusunda EuroCup sahnesindeki elit bir kaç uzundan birisi. İlk Avrupa’ya geldiği günden beri fikrim değişmedi, Avrupa basketbolunu biraz daha öğrenirse rahatlıkla Euroleague seviyesinde boy gösterebilecek bir uzun olur ki bu yolda emin adımlarla ilerlediğini bu sezon gösteriyor. Lietkabelis deplasmanında 17 sayı, 17 ribaund, 2 asistlik performansı ile 33 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın oyuncusu ödülünü fazlasıyla haketti.

EuroCup Group C Recap: Knight shines in Monaco's win, Alan Williams  dominates in Lithuania | Eurohoops
HAFTANIN EN İYİ 10 HAREKETİ:
PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’da Başantrenörlük Koltuğunun Yeni Sahibi Serhan Kavut Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor İnfo Yatırım, koç Zdovc ile yolların ayırlmasının ardından …