Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 4.Hafta Seçimleri

Turksih Airlines Euroleague‘de 3. hafta maçları geride kaldı ve topladığımız puanlarla başlangıç bütçemiz olan 10 milyon Euro’yu 11.14 milyon Euro’ya yükseltmeyi başardık.

Perşembe ve Cuma günü oynanacak maçlar için kadromuzu oluştururken 4 değişiklik hakkımı da kullandığımız yeni takımımızın detaylarına bakarken öncelikle yolları ayırdığımız isimleri görelim:

  • Kızıl Yıldız normalde bu hafta Asvel ile karşılaşacaktır ama Covid vakaları nedeniyle bu maç iptal edildi, bu nedenle ben de Jordan Loyd ile yolları ayırdım.
  • Real Madrid 3. hafta maçında sadece 8 kişilik rotasyonla oynayan Khimki karşısında beklenenden fazla zorlandı ve maalesef Walter Tavares‘den beklediğimiz katkıyı alamadık. 1.97 milyon Euro ödediğimiz bir isimden en az 15 verimlilik bekliyordum. Bu nedenle onu gönderme kararı aldım.
  • Alex Abrines, hazırlık döneminde ve Liga Endesa’nın ilk maçlarında Barcelona forması ile gösterdiği performansı maalesef sezona tam olarak getiremedi. Ona bir kaç maç fırsat verdik ama artık bütçemiz daha uygun olduğuna göre onun yerine daha verimli ve daha istikrarlı bir kanat oyuncusunun kadroya katabiliriz. Bu nedenle de onunla yolları ayırıyoruz.
  • Yolları ayırdığımız son isim ise bu hafta zorlu Barça deplasmanında olan Panathinaikos‘un kaptanı Ioannis Papapetrou olacak. Aslında çok yönlü oyunu ile iyi puanlar getirebilir ama onun yerine oluşturacağımız bütçeyle yıldız sıfatına sahip bir ismi kadroya katabiliriz. Bu nedenle de onu elde tutmamıza gerek yok ki kaybedeceklerini düşündüğüm için +%10 puan da alamayacak.

Şimdi de gelin kadroya yeni eklediğimiz isimlere bakalım:

  • Guard rotasyonundaki yeni yıldızımız Kostas Sloukas olacak. Olympiakos‘un son maçta Milano gibi güçlü bir rakip karşısında aldığı galibiyette net bir faktördü Yunan guard. Salı akşamı bu kadar iyi oynayan Sloukas’ın, yine evinde oynamanın avantajıyla Maccabi karşısında da takımın en önemli silahı olacağını düşünüyorum. Yüksek verimlilik puanı bekliyorum ondan.
  • Uzun rotasyonuna ise Khimki‘den bir isim daha eklemeyi terich ettim. Deplasmanada Baskonia karşısında yine 8 kişilik bir rotasyonla oynayacaklar ve Devin Booker‘ın ön planda olacağını, çok fazla süre alacağını tahmin etmek güç değil. Bu nedenle de verimlilik puanlarının yüksek olmasını bekliyorum.
  • Forvet rotasyonuna yaptığımız ilk ekleme, Bayern Munich ile çok iyi bir sezon başlangıcı yapan ve istikrarlı performansı ile ligin en iyi kısa forvetlerinden biri olduğunu tekrar hatırlatan Sırp oyuncu Vladimir Lucic olacak. Salı günü Maccabi deplasmanında alınan galibiyette önemli rol oynayan Lucic’in formda performansını temsilcimiz Fenerbahçe karşısında da sürdürmesini bekliyorum.
  • Son eklememiz ise bir önceki sezon final maçının MVP’si seçilen ama geçen sezon sakatlığı nedeniyle forma giyemeyn Will Clyburn olacak. CSKA Moskova‘nın İstanbul’da temsilcimiz Fenerbahçe’yi uzatmada yendiği maçta kritik anlarda sahneye çıkarak takımını taşıyan, çok yönlü oyunu ile kalitesini gösteren Birleşik Amerikalı oyuncunun Alba gibi zayıf savunması bulunan bir takım karşısında da bizlere bol verimlilik puanı kazandıracağını düşünüyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Asvel’e Çemberi Göstermedi

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili savunması eşliğinde …