Güncel Haberler

Beşiktaş Skorer Hamlesi İçin Hedefini Belirledi

Genç oyuncularla sezona başlayan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş, yabancılarından katkı alamadığı için değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Siyah beyazlılar Davis ile karşılıklı anlaşarak yolları ayırdılar şimdi de Isaiah Blackmon ile görüşmelere başladılar. Eğer taraflar karşılıklı olarak anlaşabilirlerse ayrılık konusunda ve Beşiktaş transfer yasağını da kaldırabilirse kadroya katmak istedikleri ismi belirlediler.

Geride bıraktığımız sezon Trento forması ile izlediğimiz James Blackmon ile anlaşmak istiyorlar Basketfaul’ün haberine göre.

1.93 metre boyunda olan 25 yaşındaki Birleşik Amerikalı şutör, Serie A’da 21 maçta ortalama 14.0 sayı, %43.6 3sayı, 3.2 ribaund, 1.8 asist ve EuroCup sahnesinde ise 16 maçta ortalama 13.4 sayı, %41.7 3sayı, 2.6 ribaund, 1.8 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Blackmon özel bir şutör. Dimanik oyunu ve açık alandaki etkinliği tempo basketboluna da yatkın bir isim. Beşiktaş’ın genç ve yüksek enerjili kadrosunda verimli olabilecek özelliklere sahip. Hem dribbling üstünden hem de ceza atışlarında yüksek 3 sayı yüzdesine sahip ki bunu EuroCup sahnesinde de göstermiş bir isim. Düzgün şut mekaniği ile temas aldığı zor atışları dahi isabete çevirebilen Birleşik Amerikalı oyuncu penetreleri fazla tercih etmese de orta mesafe şutları da hiç fena değil. İkili oyunları penetre üstü üçlüklerle de orta mesafelerle de bitirebiliyor, perde çıkışlarında da atışları var. Pozisyonuna göre iyi de bir ribaundçu Blackmon ki savunma ribaundunu alıp topu ortaya vurarak takımı hücuma kaldırabiliyor. Savunmada ise vasat bir isim olduğunu söyleyebiliriz ki zaten kariyerini bir üst seviyeye çıkaramamasının ve şimdiye kadar kendisine yeni sezon için bir kontrat bulamamış olmasının temel nedeni bu.

Beşiktaş’ın ondan beklediği zaten savunma sertliği değil. Bu nedenle vasat bir performans bile sorun olmayacaktır. Diğer taraftan hücumda bitirici rolündeki dış oyuncuyu bulamamıştı siyah beyazlılar. Şehmus ve Egehan daha çok penetreleri ile katkı verirken şutör rölü eksikti. Burada Blackmon açığı kapatabilecek bir oyuncu. Mevcut mütevazi bütçe ve sınırlı oyuncu havuzunda yapabilecekleri doğru hamlelerden biri olur Blackmon.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …