Güncel Haberler

Anadolu Efes, Kaunas Deplasmanında Kayboldu! (VİDEO)

Turkish Airlines Euroleague 4. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk olduğu Zalgiris Kaunas deplasmanında tam anlamıyla kayboldu, 89-73’lük skorla farklı kaybetti temsilcimiz.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Zalgiris’de Nigel Hayes 17 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile öne çıkarken, Lukas Lekavicius 12 sayı, 5 asist, Marius Grigonis 12 sayı, 3 asist, Joffrey Lauvergne 10 sayı, 8 ribaund ve Arturas Milaknis 10 sayı, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Efes cephesinde ise Bryant Dunston 20 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Krunoslav Simon 16 sayı, 4 ribaund, 6 asist ve Rodrigue Beaubois 12 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes Berlin deplasmanında Micic’in organizasyonu çok iyi yapmasıyla geçen sezonki performanslarından görüntüler sunmuşlardı ama bunun temel nedenlerinden birinin de Alba’nın kötü savunması olduğunu belirtmiştik. Maalesef Kaunas deplasmanında da bunun doğru olduğunu gördük. Micic, Walkup ve Jokubaitis gibi iyi savunmacılar karşısında çok kötü bir performans sergiledi. Basit top kayıpları, yanlış şut tercihleri ve bunların yanında savunmada da yaptığı hatalar ile hem fiziksel olarak hem de mental olarak hiç iyi görüntü vermedi Sırp guard. Onun böyle kötü oynadığı bir günde temsilcimiz organize olamadı. 5000 taraftarın önünde Zalgiris, Hayes’in ekstra üçlükleri ile erken hava bulunca sonrasında da onları yakalamak yarıca zorlandı. Temsilcimiz bir ara 35-35’de eşitliği yakalamış olsa da sonrasında Lekavicius ile Grigonis’in devreye girmeleri ve tecrübeli şutör Milaknis’in de üçlükleri ile temsilcimiz tamamen oyundan koptu. Pota altında Lauvergne ve Geben gibi sert uzunlarla Pleiss’ı devreye sokmayan, Alman uzun oyundayken de onun üzerine oynana başarılı ikili oyunlarla savunma zaaflarını iyi değerlendiren Zalgiris, 4 numara Hayes’in etkili hücum performansı sayesinde Efes’in savunmadaki anahtar isimlerinden Singleton’ın da katkısını sınırladı. Temsilcimiz adına Simon, Anderson, Dunston ekstra özveri ile oyunun iki alanında da ellerinden geleni yaptılar, özellikle Dunston pota altında her fırsatı skora çevirdi neredeyse (8-9 2sayı) ama bu kadar formda ve diri bir Zalgiris karşısında “oyun kurucusuz” oynamanın mümkün olmayacağı pratikte de görmüş olduk…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …