Güncel Haberler

Fethiye’den Uzun Takviyesi Geliyor

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, uzun rotasyonuna bir yabancı hamlesi yapmaya hazırlanıyor.

Basketfaul’ün haberine göre AEK‘dan ayrılacak olan Darion Atkins ile prensip anlaşmasına vardılar ve Yunanistan’dan Türkiye direkt uçuş olmadığı için farklı bir güzergahdan ülkemize getirmek için çalışmaları sürdürüyorlar. Hedefleri Galatasaray maçında onu oynatabilmek.

2.03 metre boyunda olan 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun forvet, Şampiyonlar Ligi’nde Tenerife forması ile 7 maçta ortalama 11.0 dakika süre alırken 4.1 sayı, 2.0 ribaund ve Bamberg forması ile 5 maçta ortalama 19.0 dakika sahada kalırken 8.0 sayı, 3.6 ribaund, 1.4 blok istatistikler ile katkı vermişti. Final 8’de ise AEK forması ile sadece 1 maçta 5 dakika süre almıştı.

Atletik özellikleri, çabuk ayakları ve dış şut tehditi ile önemli bir uzun forvet Atkins. İkili oyunları hava harekatları ile bitirebildiği gibi topu yere burabilen ve açık alanda da mobilitesi ile etkili olabilen bir uzun. Ayrıca savunmada da çok çalışkan bir isim ve bloklarıyla dikkat çekiyor. Modern basketbolda artık en önemli pozisyonlardan biri olan 4 numara için gereken her türlü özelliğe sahip. Ancak geçen sezon hem Tenerife hem de Bamberg’de beklentileri tam olarak karşılayamadı, özellikle ribaundlar konusunda atletik özelliklerinin hakkını veremedi diyebiliriz. AEK macerasında da pek şans verilmedi ona yani burada da kendisini gösteremedi. Şimdi Fethiye’nin ona vereceği şansı değerlendirip, kendisine gelmeye çalışacak.

Diğer tüm pozisyonlarda bir yabancı alternatifi bulunan Fethiye’de 4 numara için bütçe ve verimlilik açısından verilmiş doğru bir karar oldu diyebiliriz. Yüksek tempoda oynayan koç Ay’ın ekibinde hem ribaundlara katkı verecektir hem de dış şut tehditi olduğu için hücuma derinlik getirecektir.

https://youtu.be/LxWZSFigui4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …