Güncel Haberler

Darüşşafaka, Tecrübeli Bir Kanat Oyuncusu ile İlgileniyor

ING Basketbol Süper Ligi‘ne kötü bir başlangıç yapan ve hazırlık döneminde yaşanan sakatlıklarla rotasyonu daralan Darüşşafaka Tekfen kanat rotasyonunu tecrübeli bir isim ile güçlendirmeye hazırlanıyor.

Hazırlık döneminde kısa forvet Gulley’i sakatlığa kurban veren ve guard rotasyonunda Gillon’dan beklenen katkıyı alamayan Daçka, geçtiğimiz sezon Virtus Roma forması ile izlediğimiz William Burford ile ciddi şekilde ilgileniyor Sportando’nun haberine göre.

1.96 metre boyunda olan 30 yaşındaki 2-3 numara, geçtiğimiz sezon Serie A’da 22 maçta ortalama 32 dakika süre alırken 12.8 sayı, %43.8 3sayı, 3.0 ribaund, 2.3 asist, 1.0 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Birleşik Amerikalı skorer, topla kendi skorerini üretebilen ve bunu bir çok silahla yapabilen bir isim. Alçak postta sırtı dönük pozisyonlarda geri çekilerek kullandığı yüksek yüzdeli şutlar, dribbling üstü orta mesafe şutlar, tepeden yaptığı güçlü penetrelerde temasa rağmen dengede kalarak skora gidebilmesi, perdelemeden çıkarak ya da yakala at pozisyonlarında bulduğu etkili ceza üçlükleri onun en önemli silahları arasında. Ayrıca hücumda bitirici bir oyuncu olmasının yanında bencil olmayan, takım arkadaşlarını da besleyebilen bir isim. Gerek alçak postta aldığı toplarda topsuz kat eden uzunları besleyebilmesi gerekse penetre-pas pozisyonlarında ceza şutörünü bulabilmesi ile Daçka hücumlarına derinlik getirebilecek bir kanat oyuncusu. Yüksek tempoda hem topla ortaya girip hızlı hücuma yönebilen hem de kanatlardan koşarak pozisyonları bitirebilen bir oyuncu. Ayrıca savunmada tecrübesi, pozisyon bilgisi ve uzun kolları ile çaldığı toplarla hızlı hücumları da aynı zamanda başlatabilen bir kanat oyuncusu.

Özetle Daçka şuanda oldukça kısıtlı olan transfer havuzunda yapabileceği iyi hamlelerden birini yapmış olur imzalar atılırsa. Diğer taraftan elbette Gulley gibi güçlü bir fiziğe sahip değil ve onun gibi ribaundlara katkı verebilecek, savunma direncini yukarı çekebilecek özelliklere sahip çok yönlü bir oyuncu değil. Daha çok hücum performansı ile ön plana çıkan, bitiriciliği ile Daçka’nın hücumda zaman zaman aradığı topla üretim konusunda katkı verebilek bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …

Bir Yorum

  1. Eğer imzalarlarsa harika bir transfer olur ve rotasyona büyük bir katkı sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir