Güncel Haberler

Fransız Ekibi Pau Orthez’de Tüm Oyuncuların Testleri Pozitif!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, maalesef Avrupa basketbolunu da zorlamaya devam ediyor. Son olarak Fransa’dan üzücü bir haber geldi, Pau Orthez takımının salgından ciddi şekilde etkilendiği açıklandı.

Fransa JeepElite Pro A ekiplerinden Orthez, geçtiğimiz hafta takımda oyunculardan ve çalışanlardan oluşan toplam 11 kişinin Covid tesinin pozitif çıktığını açıklamıştı. 5 Ekim Pazartesi günü kulüpten yapılan açıklamada ise kadroda yer alan 5 oyuncunun daha testlerinin maalesef pozitif çıktığı kamuoyuna duyuruldu.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekildeydi:

28 Eylül Pazartesi günü takımımızda yer alan toplam 11 kişide (4 koç) COVID-19 virüsü tespit edildikten sonra 2 Ekim Cuma tarihinde bu isimlerle teması olan herkese test yapıldı. Bu testlerde 5 oyuncumuzun daha Coronavirüsü taşıdığı ortaya çıktı. Şu ana kadar profesyonel takımımızda oynayan bütün oyuncuların virüse yakalandığı ve genç takımımızdaki bazı oyuncuların da salgından etkilendiği ortaya çıktı.

LNB sağlık protokolleri gereği iki takımımızın da aktiviteleri hemen durduruldu. Testleri pozitif sonuç veren herkesin tedavisine hemen gözetim altına alındı ve tedavilerine başlandı. Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü testleri pozitif sonuç veren kişiler, bugün bir kez daha test olacaklar. Organizasyon olarak virüse yakalanan herkesin en kısa sürede sağlığına kavuşarak tekrar aramıza katılmasını diliyoruz.

Pau Orthez Resmi Web Sitesi & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fransa All-Star’da Dünya Karması, Fransa Karması’nı Yendi (James MVP seçildi)

Paris’in ev sahipliğinde düzenlenen 2023 Fransa All-Star maçında Dünya Karması, Fransa Karması’nı 154-149’luk skorla yenmeyi …