Güncel Haberler

Larkin: “Henüz En İyi Larkin’i İzlemediniz!”

Anadolu Efes‘in dijital ortamda gerçekleştirdiği medya buluşmasında bu kez konuk takımın süper yıldızı Shane Larkin‘di.

Milli takımımızın yeni yıldızı olan Anadolu Efes‘in guardı Larkin’in verdiği demeçlerden öne çıkan pasajlar şu şekildeydi:

Anadolu Efes‘te ailem ve arkadaşlarımla oynuyor gibiyim. Basketbol hep eğlenmeniz, keyif almanız gereken bir oyun. 2 sezondur sakatlıklarım vardı. Bu sezon tam anlamıyla sağlıklı olacağım için daha da iyi bir performans sergileyeceğim. Aynı sistem, aynı takım arkadaşları olacağını düşünecek olursak daha en iyi Larkin’i görmediniz. Göstermeyi büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum.

Anadolu Efes Resmi YouTube Hesabı

EuroLeague’deki oyuncular arasında yapılan anket sonucunda karşılaşılması en zor rakip olarak görülmesi hakkında Larkin: “Mesele sadece ben değilim, bütün takım. Takım arkadaşlarım, koçum olmadan kendi başıma hiçim.” ifadelerini kullandı. Larkin karşısında en çok zorlandığı rakipler hakkında ise “Karşılaşması en zor oyuncu olarak Mike James’i söyleyebilirim. Takım olaraksa CSKA Moskova, Real Madrid ve Barcelona diyebilirim. Çok kaliteli takımlar ve bu yaz kadrolarını çok güçlendirdiler.” sözlerini söyledi.

Shane Larkin, yaz döneminde çıkan NBA dedikodularıyla ilgili “Hedefim kesinlikle Anadolu Efes ile EuroLeague şampiyonluğu yaşamak ama ben ABD’liyim ve NBA de NBA. Hedefim orada oynamak. Yaz döneminde de teklifler geldi ama olumlu neticelenmedi. Şu an tek konsantrasyonum Anadolu Efes‘te kazanmak üzerine. Kendimi buna adadım.” dedi.

Shane Larkin geçtiğimiz sezon EuroLeague’de gösterdiği performansın tarihin en iyisi olup olmadığıyla alakalı “Keşke en iyi sezonu oynadım diyebilsem ama neticede şampiyon olamadık, ben de salgın nedeniyle ödül alamadım. Son yıllarda performansımın %85’ini gösterebildim. Geçen sene gördüklerinizi unutun, bu sene çok daha fazlasını göreceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Yıldız oyuncu, takım olarak geçtiğimiz yıl gösterdikleri performansı tekrarlamalarıyla alakalı sorulan soruya “Real Madrid dışında bizim gibi üç yıldır bir arada olan, bizim gibi bir kimyaya sahip olan bir takım yok. O yüzden neden geçen seneki başarımızı tekrarlayamayalım ki?” cevabını verdi.

Koç Ataman’ın koçluk tarzının NBA’e nasıl uyum sağlayabileceğiyle alakalı da konuşan Shane Larkin, “Bence Ataman’ın tarzı NBA’e çok yatkın şu anda. Avrupa’daki birçok koç sahada hep belli tarzı oynama konusunda kontrolü seviyor. Bizimse oynadığımız oyun birçok açıdan NBA takımlarına çok yakın. Kesinlikle NBA seviyesinde bir kısa rotasyonumuz var. Koç, Oyuncularıyla birlikte nefes alıp veriyor. Oyuncularıyla birlikte yaşayıp ölüyor. Ergin Ataman olmasaydı, iki sezondur yakaladığımız başarıyı yakalayamazdık. Ergin Ataman, NBA’de koçluk yapabilecek düzeyde birisi.” açıklamalarını yaptı.

Yeni sezonda Covid-19 pandemisi yüzünden karşılaşmaların seyircisiz oynanmasının etkileriyle alakalı Larkin “Taraftarlar olmadan başarılar mümkün değil. Seyircisiz başlayacağız ama bir an önce salonda olmalarını sabırsızlıkla bekliyorum. Gülen yüzlerini, pozitif enerjilerini görmeyi istiyorum. Her bir Anadolu Efes taraftarını gerçekten seviyorum ve onları özlüyorum.” dedi.

Sakatlığıyla ilgili de konuşan yıldız oyuncu, “Geri dönüşüm ile ilgili kesin bir tarih veremiyorum ancak tamamen iyi hissettiğim zaman geri dönmek istiyorum.” dedi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …