Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Elemelerinin Tamamlanmasıyla FIBA Europe Cup’da Gruplar Netleşti

FIBA Europe Cup‘da 2020-21 sezonunda gruplarda yer alacak tüm takımlar Şampiyonlar Ligi elemelerinin ardından netleşti.

Anwil Wloclawek (Pol), Balkan (Bul), Dnipro (Ukr), Fribourg (İsv), Iraklis (Yun), London Lions (İng) eleme yarı finallerinde veda ederek, Belfius Mons-Hainaut (Bel), Donar Groningen (Hol) ve Sporting (Por) ise elemelerin final bölümünde kaybederek FIBA Europe Cup’da yer alan takımlar olacaklar.

Bu 9 takım, Ağustos ayında çekilen kurayla belirlenen 16 takımla birlikte normal sezon gruplarını oluşturdular. Oluşan gruplarda temsilcimiz Beşiktaş, C grubunda iki Rumen ekibi CSMA Oradea ve CSU Sibiu takımlarıyla mücadele edecek.

Normal sezon 6 Ocak 2021’de başlayacak.

Formata göre her grupta ilk 2 sırada yer alan takımların yanı sıra normal sezon gruplarının en iyi 2 üçüncüsü de Son 16 bileti kapacak. Burada ise iç saha-dış saha formatında, 2 maç üzerinden bir eleme formatı uygulanacak.

Ayrıca FIBA’dan yapılan açıklamada karşılaşmaların fanus standartlarında oynanması için de alternatifler üzerinde çalışıldığını belirtti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Beşiktaş, Denizli Deplasmanında Yettiği Kadar Oynadı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 19. hafta mücadelesinde Beşiktaş Emlakjet, konuk olduğu Yukatel Merkezefendi Belediyesi …