Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor’un Rakibi Cedevita, Mathiang’ın Yerini Bir Diğer Tanıdık Uzunla Doldurdu

7DAYS EuroCup‘da temilcimiz Bursaspor ile aynı grupta yer alan Cedevita Olimpija, hazırlık döneminde sakatlanarak sezonu kapatan eski Bahçeşehirli Mathiang’ın yerini yine tanıdık bir isimle doldurdu.

Geride bıraktığımız sezon Darüşşafaka Tekfen forması ile izlediğimiz tecrübeli uzun Jarrod Jones ile anlaştıklarını duyurdular.

2.05 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli uzun, sezon askıya alınana kadar EuroCup sahnesinde 16 maçta ortalama 14 dakika süre alırken 9.8 sayı, %33.8 3sayı, 6.3 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Evet Daçka’da çok parlak bir sezon geçirmedi ama tecrübesi, hem 4 hem 5 numarada süre alabilmesi, dış şut tehditi ve topu yere vurabilmesi ile pozisyonunda ters eşleşmeler yaratabilen ayrıca ribaundlar konusunda da takımına iyi katkı verebilen bir uzun. Macaristan pasaportuna da sahip olması onu Avrupa ligleri için daha değerli bir seçenek yapıyor. Elbette Mathiang’dan farklı bir uzun, atletik özellikleri ya da blok tehditi üst seviyede değil ama tecrübesi, dış şutları ve yüzü dönük silahları ile Cedevita hücumlarına ek bir boyut getirebileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …