Güncel Haberler

RESMİ: BSL’nin Yeni Takımı Fethiye, Frazier ile Anlaştı

ING Basketbol Süper Ligi‘nin en yeni takımı Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ilk yabancı transferini guard pozisyonuna yaptı.

Geride bıraktığımız sezon Telekom Bonn forması ile izlediğimiz Branden Frazier ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

1.91 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli guard, Şampiyonlar Ligi’nde 18 maçta ortalama 22.8 dakika süre alırken 9.3 sayı, %30.6 3sayı, 2.1 ribaund, 4.3 asist, 1.1 top çalma istatistikleri ile katkı verirken BBL’de ise 20 maçta ortalama 24.3 dakika süre alırken, 14.0 sayı, %40.7 3sayı, 2.9 ribaund, 4.1 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Frazier, yüksek tempoları seven ve açık alanda etkili olan bir guard. Bunun yanında özellikle yakala at pozisyonlarında iyi bir üçlükçü. Hem köşelerden hem de kanatlardan yüksek yüzdeli atışlar kullanabiliyor ve topu aldıktan sonra fakeler ya da ayak hareketleri ile kendisine de pozisyonlar yaratabiliyor. Rakip savunmaların açılması konusunda da başvuralan bir birebirci Frazier. Çabuk ilk adımı ve yüksek top tekniği ile potaya kolay gidebiliyor. Diğer taraftan hücumda en güçlü olduğu konu ise ikili oyunlarda perde sonrası bir kaç dribbling üzerinden bulduğu orta mesafe atışlar, bunları yüksek yüzdeyle kullanıyor. Skorer anlamında öne çıkan bir oyuncu olsa da bencil olmayan, takım arkadaşlarını da beslemeyi bilen, saha görüşü ve pas yetenekleri iyi bir guard. Savunma en güçlü yanı değil belki ama rakip guardları iyi okuyan, mücadeleyi bırakmayan, elleri aktif olan ve oyunun bu alanında da efor sarfetmekten geri kalmayan bir oyuncu; birebirde rakip guardlara kolay şut tanımıyor, onları zorluyor. Ayrıca ikili oyun savunmasında da perdenin üstünden geçmek için mücadele eden, fiziksel temastan kaçmayan bir guard.

Özetle Neal’ın yanına bir skorer guard eklemesi yaptı Fethiye. Frazier, Avrupa’da tecrübebesi yüksek bir oyuncu ve gittiği takımlarda özellikle hücumda değerli katkılar vermiş bir isim. Ligden düşmemek hedefiyle sezona başlayacak, transfer konusunda da oldukça geçmiş olan Fethiye için bu zorlu piyasada bulabileceği en iyi alternatiflerden biri olduğunu söylemek yanlız olmaz. Neal ile birlikte oynama konusunda uyum sorunu yaşamazlarsa, iyi bir ikili olacaklarını, hücumda Fethiye’ye liderlik edebilecek kalite olacaklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2022-23 Şampiyonlar Ligi Şubat Ayının En İyi Beşi Açıklandı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Top 16 gruplarındaki çekişmeli maçlar Şubat ayında da sahne almaya devam etmişti. …