Güncel Haberler

Micic: “Ataman, Büyük Otoritesine Karşın Oyuncularına Özgürlük Veriyor.”

Anadolu Efes‘in dijital ortamda düzenlediği medya buluşmasına konuk olan Vasilije Micic, daha önce birlikte çalıştığı Orhun Ene ve Sarunas Jasikevicius’dan övgüyle bahsederken şimdiki koçu Ergin Ataman için ise “Büyük otoritesine karşın oyuncularına özgürlük veriyor.” ifadelerini kullandı.

İşte Anadolu Efes‘in Sırp guardının yaptığı açıklamadan önemli pasajlar:

  • TOFAŞ’a geldiğimde henüz özgüvene sahip değildim, gençtim ve deneyimsizdim. Orhun Ene benim kariyerime çok katkı yaptı. TOFAŞ dönemi sadece basketbol değil, hayatım açısından da bana çok yardımcı oldu. Ene bana büyük özgürlük verdi. Ondan saha dışında da iyi insan olmak için çok şeyler öğrendim. Bana o kadar güvendi ki maç toplarını benim kullanmamı istedi. Sarunas Jasikevicius ile de 1 yıl çalıştım ama onunla 5 yıllık deneyim kazandım.
  • Bu boyda bir oyun kurucu olduğunuzda detaylara çok dikkat etmeniz gerekiyor, ayrıca boyumun savunma için de bir avantaj olduğunu düşünüyorum.
  • Shane ile iyi bir ikili olmamız doğaçlama gelişti. Başlangıçta Shane takıma ve Ataman’ın sistemine adapte olmakta zorlandı ama bunu çözünce harika performanslar sergiledi. Ben 3 farklı pozisyonda oynuyorum, Shane de benzer özelliklere sahip. Aramızda müthiş bir uyum var.
  • Ergin Ataman önceki koçlarımdan çok farklı. Takım üzerinde büyük otoritesi var ama oyuncuların yaratıcılıkları izin veriyor ve özgürlük tanıyor. Bana da büyük özgürlük verdi ve kafam çok rahat.
  • Igor Kokoskov adına çok mutluyum. Yerini buldu ve kendi hikayesini yaratabileceği bir yere geldi. Obradovic gibi bir isimden sonra gelmek sorumluluklarını artırıyor. Karşılıklı oynamayı sabırsızlıkla bekliyorum.
  • Efes’te birbirimizi tanıyor olmamızın avantajlarını yaşayacağız.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …