Güncel Haberler

RESMİ: Olympiakos, Papanikolaou ile 3 Yıllık Yeni Kontrat İmzaladı

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Olympiakos, tecrübeli forvet Kostas Papanikolaou‘nun kontratını 3 yıl uzattığını duyurdu.

Yunan forvetin halihazırdaki kontratı 2021 yazında sona erecekti.

2009 yılında ilk kez kırmızı beyazlı formayı ilk kez giyen K-Pap, başarılı kariyerinin büyük bir bölümünü de bu forma ile geçirdi. 2012 ve 2013 yıllarında üst üste kazanılan Euroleague şampiyonlarında önemli rol oynamış ve aynı zamanda Euroleague’de Yükselen Yıldız Ödülü’nü de elde etmişti.

Sonrasında kariyerine Barcelona ve NBA’de Houston ile Denver takımlarında devam eden Yunan forvet, ardından yuvasına tekrar geri döndü.

30 yaşındaki 3 numara 2019-20 sezonu iptal edilene kadar 8.5 sayı, 3.6 ribaund, 1.5 asist, 1.4 top çalma istatistikler ile katkı vermişti takımına.

İstikrarlı bir şutör olmasa da 3 sayı tehditi bulunan ve çembere dinamik gidebilen, güçlü fiziği ve uzun kolları ile savunmada hem 3 hem de 4 numaraların karşısında ya da arkasında kalabilen, özetle çok yönlü bir oyuncu solak forvet. Yeni sezonda da koç Bartzokas’ın düşük tempoda oynayacağı yarı saha basketbolunda ve en önemlisi savunmada takımın önemli parçalarından biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …