Güncel Haberler

RESMİ: Lokomotiv Kuban, O’Bryant’ın Yerini NBA Patentli Forvet ile Doldurdu

7DAYS EuroCup ve VTB Ligi’nin iddialı takımlarından Lokomotiv Kuban, NBA patentli bir forvetle kadrosunu güçlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde ailevi nedenlerden dolayı takımdan ayrılan Johnny O’Bryant’ın yerini doldurmak adına hızlıca bir hamle yaparak son olarak fanusta Thunder forması giyen, sezonun çoğunu ise G-League ekiplerinden OKC Blue forması ile geçirmiş olan Kevin Hervey ile 1 yıllık anlaşma imzaladıklarını açıkladılar.

2.06 metre boyunda olan 24 yaşındaki Birleşik Amerikalı forvet, NBA sahnesinde Thunder forması ile 9 maçta görev alırken ortalama 5.7 dakika süre almış, 1.9 sayı, 1.3 ribaund istatistikler ile katkı vermişti. G-League sahnesinde ise 27 maçta ortalama 25.5 dakika sahada kalırken 12.0 sayı, %26.8 3sayı, 7.4 ribaund, 2.6 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Hervey, atletizmi ve enerjisi ile bilinen bir uzun. Boyalı alanda etkinliği olduğu gibi şut tehditi de bulunan bir forvet. Ancak G-League sahnesinde bu sezon kötü bir üçlük yüzdesi ile oynadı, dolayısıyla bu konuda O’Bryant’dan alınan katkıyı verebilir mi soru işareti açıkçası. Belirttiğim gibi alçak postta silahları olduğu gibi topu yere vurabilmesi sayesinde yüzü dönük de skor üretebilen bir hücum silahı. Ribaundlar konusunda da Avrupa’da önemli bir katkı vereceğini düşünüyorum. Enerjisi artı atletizmi ile etkili bir ribaundçu. Ayrıca O’Bryant’a göre daha iyi bir pasör olduğunu da söyleyebiliriz, takım oyununa daha yatkın bir oyuncu. Çabukluk ve mobilite konusunda da O’Bryant’ten daha iyi, açık alanda iyi bir koşucu. Bununla beraber savunmada da çabuk ayakları ile adam değişmes savunmalarında kısaların karşısında kalabiliyor ama tabi fiziksel anlamda O’Bryant seviyesinde değil, onun kadar kalın değil. Avrupa basketboluna hücum anlamında uyum sağlamakta sorun yaşamayacağını düşünüyorum ama takım savunması ve sertlik konusunda kendisini geliştirmesi gerekecek. Dış şutlarına zaman zaman fazla güvenmesi, ritmini yakalayamadığında da ısrar etmesi mental olarak düzeltmesi gereken önemli konulardan biri.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …