Güncel Haberler

Kokoskov: “Tüm Şampiyonaları Kazanacak Hale Geleceğiz.”

Fenerbahçe Beko‘nun düzenlediği Turkish Airlines Euroleague medya gününde GM Gherardini ve kaptan Melih ile basın mensuplarının sorularını yanıtladı takımın yeni koçu Igor Kokoskov.

Sırp koç Fenerbahçe Beko ailesinin bir parçası olduğu için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Kokoskov, “Çok sıcak bir karşılama oldu. İstanbul’a çok geldim seyahat için. 5 sene önce Gherardini ve Obradovic’i ziyarete, 3 sene önce de turnuva için İstanbul’a geldim. İstanbul’a, Türkiye’ye ve Fenerbahçe’ye çok büyük saygım var. Fenerbahçe markasının dünya çapında büyük bir isim olduğununun farkındayım. Bizden ne kadar büyük beklentiler olduğunu biliyorum. Çok zor bir dönemdeyiz. Belirsiz bir sezon var önümüzde. Ama hepimiz çok heyecanlıyız. Bizler koçluk yapmak için, oyuncular da oynamak için çok heyecanlı. Hem eski oyunculardan hem de yeni oyunculardan oluşan bir sentez oldu. Vesely, Nando ve Melih gibi burada olanların üzerine yeni katılan arkadaşlarımız var. Bir sentez oluşturduk. Çok iyi bir grupla çalışıyoruz. Yüzde yüz konsantre ve yüzde yüz profesyoneller. Sağlıklı bir ortam var ve çok mutlular bu ailenin parçası oldukları için. Söz verdiğimiz şey ise tüm tecrübe ve bilgimizi takımla paylaşacağız. Takımı da hazırlayıp tüm şampiyonaları kazanacak hale getireceğiz” diye konuştu.

“MİNNETTAR OLMAMIZ GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIZ”

Covid-19’u insanlık için bir uyanış olarak nitelendiren Kokoskov, “Biz spor camiası olarak çok şanslıyız, eğlenceli bir iş yapıyoruz. Hayat kurtarmıyoruz. Çok zor işler var. Bazı şeylerin farkına varmamız gerektiğini gördük. Mesaj almamız ve bazı değerleri tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor, destek olmamız gerekiyor. Normalleşmenin ilk adımı için çok mutluyum. Minnettar olmamız gerektiğinin farkındayız” açıklamasını yaptı.

“TARAFTARLAR İÇİN OYNUYORUZ, ÖNEMLİ OLAN KAZANMAK”

Nasıl bir oyun oynayacaklarıyla ilgili gelen soruya Kokoskov, “Biz antrenörler olarak çok fazla kıyas yapmıyoruz. Biz taraftarlar için oynuyoruz. Benim sistemimde gün gün ilerliyorum. Güçlü olduğumuz yerleri vurgulamaya çalışıyorum. Basketbolda kazanmak ve üzülmek vardır. Modern basketbol kazanmaktır. Hızlı ve yavaş takımlarda çalıştım. Esnek olmak gerek, önemli olan kazanmak. Çok hızlı basketbol oynayacağımıza çok söz veremiyorum, stil bence çok önemli değil. En iyi oyuncularımız belirleyecek nasıl basketbol oynayacağımızı” yanıtını verdi.

“OBRADOVIC İLE GÖRÜŞTÜK”

Fenerbahçe Beko ile anlaşmadan önce sarı lacivertli ekibin eski başantrenörü Zeljko Obradovic ile görüştüğünü söyleyen Kokoskov, “Hem yakın arkadaşım hem de mentörüm. Tabii ki onunla konuştuk. Burasıyla ilgili hep güzel şeyler söyledi. Hem organizasyon hem de şehir ve ülke için. Obradovic buraya EuroLeague kupasını getirdi. Bu tarihe giren bir zaferdir. O yüzden burada olduğum için çok mutluyum. Ona saygım çok” dedi.

“SADECE FOTOĞRAFTA İYİ ÇIKAN BİR TAKIM DEĞİL, ÇALIŞAN BİR EKİP İSTEDİM”

“Çalışma stiliniz nedir” sorusuna Kokoskov, şöyle yanıt verdi: “Sağlıklı bir çalışma ortamı olması, iyi insanlar olması. Gherardini ile bu ortamı ve kültürü konuştuk. Staff olarak öz güvenimiz yüksek. Kimseyle kıyaslamıyoruz kendimizi. Benim kişisel dileğim kadromuzda daha fazla Türk antrenör olmasıydı. Erdem Can çok iyi bir antrenör. NBA Yaz Ligi’nde koç Snyder ile birlikte Utah Jazz’de de çalıştı. İyi kalite insanlar, yüksek karakterler ve çalışan bir ekip istemiştim. Sadece fotoğrafta iyi çıkan bir takım değil. Amacımız en doğru basketbolu oynatmak.”

“ÇOK BÜYÜK SÖZLER VERMEK İSTEMİYORUM AMA BEKLENTİLERİN FARKINDAYIM”

Son olarak Fenerbahçe ile kendisinden büyük beklentiler olmasının kendisinde baskı yaratıp yaratmadığıyla ilgili gelen soru üzerine Kokoskov, “Medyaya çok saygılıyım. Bizim için köprüsünüz. Fenerbahçe taraftarının takımı ne kadar desteklediğini ve sevdiğini biliyorum. Sosyal medyada taraftarlar bizi sevmek ve desteklemek işini çok güzel yapıyorlar. Ben çok fazla sosyal medyada yer almıyorum. Benimle ilgili bir şey görürseniz sahte bir hesaptır. Medyaya saygım çok yüksek. Türkçe bilmediğim için belki benimle ilgili çok kötü şeyler yazdınız, bunu bilmiyorum. Bunu şaka olarak söyledim tabii ki. Çok büyük sözler vermek istemiyorum ama beklentilerin farkındayım. Hep bir sonraki maç, en önemli maç olacak. Tabii ki kazanmak için oynayacağız. Tek kontrolümüzde olan hazırlık sürecimiz. Bu konuda söz veriyorum takımı en iyi şekilde hazırlayacağız. Çok iyi bir takımımız var, çok iyi rakiplerimiz de var. Bizim çok iyi bir grubumuz var. Kazanmak için en iyisini vereceğiz. Aileden gelen bir şey var, verdiğimiz sözleri tutmak zorundayız. Her maçı kazanmak için oynayacağız. Biz Fenerbahçe formasını giymenin nasıl önemli bir şey olduğunun bilincindeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …