Güncel Haberler

Houston’dan Ayrılan D’Antoni’nin Talipleri Belli Oluyor

NBA Batı Konferansı yarı final serisinde Lakers’a 4-1 ile kaybederek elenen Houston Rockets‘da koç Mike D’Antoni, sözleşmesinin bitişiyle birlikte takımdan ayrıldığını açıklamıştı.

69 yaşındaki başarılı koçun talipleri de hemen ortaya çıkmaya başladı. Brown ile yollarını ayıran Philadelphia 76ers ve McMillan ile yollarını ayıran Indiana Pacers, onunla ilgilenmeye başlayan takımlar oldular. Diğer taraftan The Athletic, çıkan farklı haberlere rağmen New Orleans Pelicans’ın D’Antoni ile ilgilenmediğini belirtti.

Rockets’da geçirdiği 4 yıllık dönemde 217 galibiyet, 202 mağlubiyetlik bir dereceye sahip olan tecrübeli koç, takımını 1 kez konferans finaline taşırken, 3 kere ise yarı finalde elenmekten kurtaramadı.

Kariyerinde 2 kez Yılın Koçu ödülünü kazanan D’Antoni, Rockets’ın başında geçirdiği dönemde %68.2’lik normal sezon galibiyet yüzdesi ile bu alanda NBA’deki en başarılı ikinci koç olmayı da başardı. Ayrıca bu 4 yıllık dönemde Rockets, Warriors, Celtics ve Raptros’un ardından en çok play-off maçı kazanan takımı olmayı da başardı.

Diğer taraftan Rockets’ın halihazırda Clippers’da asistan koçluk yapan Tyron Lue’yu göreve getirmek istediği de gelen haberler arasında.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …