Güncel Haberler

FIBA Yeni Bir Küresel Ortaklık Anlaşması Yaptı

FIBA, TCL ile yeni bir küresel ortaklığa imza attığını duyurdu.

Anlaşma Berlin’de, dünyanın en ünlü elektronik ve ev malzemeleri fuarlarından IFA’da açıklandı. Yeni ortaklığın zamanlaması, spor endüstrisinin karşı karşıya olduğu dönemin mevcut zorluklarına rağmen FIBA’nın küresel ticari çekiciliğinin devam ettiğini gösteriyor.

Yapılan 4 yıllık anlaşma ile iki kurum arasında 2018’de imzalanmış ortaklığın 31 Aralık 2023’e kadar uzatılması kararlaştırıldı. Anlaşma şartlarına göre; TCL firmasına televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi ve klima gibi ev aletleri kategorilerinde ayrıcalık tanındı.

Yeni ve genişletilmiş bu anlaşma ile TCL, hem kadınlarda hem de erkeklerde; Olimpiyat Oyunları Eleme Turnuvaları’nda, FIBA Kıtasal Kupa organizasyonlarında, FIBA Alt Yaş Dünya Kupası organizasyonlarında ve ayrıca FIBA 2022 Kadınlar Basketbol Dünya Kupası ile FIBA’nın en gözde organizasyonu olan FIBA 2023 Basketbol Dünya Kupası için değerli reklam hakları kazandı.

Bu anlaşmanın içeriğinde saha içinde marka görünürlüğü ve TCL Maçın Oyuncusu Ödülü gibi özel haklar bulunuyor. TCL’ye ayrıca, 2021 Asya Kupası’nın ve FIBA 2023 Basketbol Dünya Kupası’nın Asya Elemeleri için sponsorluk hakları da verildi.

Konuyla ilgili konuşan FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis, “TCL ile son 2 yıldaki başarılı iş birliğimizin ardından bu yeni ve heyecanlı ortaklığa başladığımız için çok mutluyuz. Asıl ortaklığımız Çin’deki Dünya Kupası özelindeydi ancak şimdi bu anlaşmayı genişleterek birçok FIBA organizasyonuna yayarak devam ettirdiğimiz için heyecanlıyız. Devam eden iş birliğimizin ardından TCL’in uzun vadeli bir şekilde de bizimle çalışmak istemesi, kurumun basketbola olan tutkusunu ve FIBA’nın benzersiz küresel pazarlama olanaklarının yenilikçi teknolojileri sergilemek adına sunduğu fırsatların büyüklüğünü gösteriyor” dedi.

TCL Başkan Yardımcısı Yuki Wei ise, “TCL, FIBA ile bu 4 yıllık yeni ortaklığa başlamaktan dolayı onur duyuyor. Ortaklığımızın 2018 ve 2019 yıllarında birlikte çok güzel işler başardık ve FIBA Kadınlar Basketbol Dünya Kupası ile FIBA Basketbol Dünya Kupası gibi uluslararası organizasyonları tecrübe ettik. Bu turnuvalar dünyanın dört bir yanındaki basketbolseverlere basketbol keyfini ve coşkusunu götürdü. Şimdi yine birlikte çalışarak, FIBA’nın uluslararası kimliği ile basketbolun küresel anlamda gelişimine katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Basket Dergisi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA’dan Beklenen Karar Geldi: Rusya Tüm Turnuvalardan Men Edildi!

Euroleague’den sonra FIBA yönetiminden de beklenen karar geldi ve Rusya tüm turnuvalardan men edildi. Uluslararası …