Güncel Haberler

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi.

Elbette turnuvada alınan sonuçlar bazı takımların yerlerini önemli ölçüde değiştirdi.

Yeni Dünya Şampiyonu Almanya, tam sekiz sıra birden yükseldi ve üçüncülük koltuğuna oturdu ve bu tarihlerindeki ilk 3. sıra ünvanıydı!

Bir diğer başarılı takım, tarihinde ilk kez bronz madalya kazanan Kanada ise tam 9 sıra birden yükselerek altıncı sıraya yerleşti.

Turnuvaya ilk kez katılan ve Olimpiyat bileti de kapmayı başaran Güney Sudan 32 sıra birden yükseldi ve 31. sırada yerini aldı. Bir başka ilk kez Dünya Kupası’nda sahne alan ülke Letonya ise turnuvada peri masalı yazarak beşinci olmuştu. Bu büyük başarı onları da tam tamına 22 sıra birden yükseltti ve sekizinci sıraya taşıdı. Bu iki takım, haliyle en büyük yükselişe imza atan takımlar olarak öne çıktı.

Dünya Kupası bileti kapamayan A Milli Takımımız, sıralamanın bir önceki versiyonunda 16. basamakta yer alıyordu ancak bu turnuvada diğer ülkelerin aldıkları başarılı sonuçlarla beraber tam 8 sıra geriledi ve 24. sıraya düştü…

İşte Dünya Sıralaması’nda ilk 20 takım:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Berke ve Furkan Sakatlıkları Nedeniyle Milli Takım Kadrosundan Çıkarıldı

2024 Paris Olimpiyatları ön eleme turnuvasına hazırlanan A Milli Takımımız‘da aday kadro 15 oyuncuya düştü. …