Güncel Haberler

Houston 7. Maçta Oklahoma’yı Yenip Yarı Finalde Lakers’ın Rakibi Oldu

NBA Batı Konferansı çeyrek final serisi 7. ve son maçında Houston Rockets, dişli rakibi Oklahoma City Thunder‘ı 102-104’lük skorla geçerek seriyi 4-3 tamamlayıp adını yarı finale yazdırdı ve Lakers’ın rakibi oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Bitime 1:25 kala Tucker’ın orta mesafe şutla Houston 102-103 öne geçti. Sonrasında takımlar karşılıklı olarka bir çok hücumdan faydalanamadılar, basit hatalar yaptılar. 4.7 saniye kala Thunder, Dort’u 3 sayı çizgisi gerisinde iyi bir pozisyonda topla buluşturdu ama Harden yetişip yaptığı blokla maçın kaderini değiştirdi. Bitime 1.4 saniye kala Dort’un faulü sonrası Covington çizgiye gitti ve ikide 1 yapınca skor Houston lehine 102-104 olarak devam etti. Kalan sürede Harden top oyuna girmeden faul yapınca Gallinari tek atış için çizgiye gitti ama isabet çıkaramadı. Kalan 1.1 saniyede de Gilgeous-Alexander pas hatası yapınca Thunder atış bulamadı ve skor 102-104 olarak tescillenmiş oldu.

Rockets’da Eric Gordon 21 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Robert Covington 21 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 3 top çalma, 3 blok, Russell Westbrook 20 sayı, 9 ribaund, 2 asist ve James Harden 17 sayı, 3 ribaund, 9 asist, 2 top çalma, 3 blok ile galibiyetin mimarları oldular.

Thunder cephesinde ise Luguentz Dort 30 sayı (6-12 3sayı), 4 ribaund ile öne çıkarken, Chris Paul 19 sayı, 11 ribaund, 12 asist ile triple-double performansı sergiledi. Shai Gilgeous-Alexander da 19 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ile direnen diğer isimler oldular.

https://www.youtube.com/watch?v=1eO-QbbLFqo

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …