Güncel Haberler

Barthel: “Kokoskov Buraya Gelmemdeki Etkenlerden Birisiydi.”

Fenerbahçe Beko‘nun yeni transferlerinden Danilo Barthel, kulüp televizyonunda “Günün Röportajı” programına konuk oldu. Alman uzun, transfer süreci, yeni sezon hedefleri ve daha bir çok konu hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Barthel, sarı lacivertli forma altında şampiyonluk yaşamak için çok çalıştıklarını ifade etti.

Fenerbahçe Beko global ve köklü tarihi olan bir kulüp. O yüzden karar vermek çok zor olmadı

Fenerbahçe Beko’ya transferine ilişkin duygularını paylaşan Danilo, “Fenerbahçe beni kadrosuna katmayı düşündüğünde ve teklif geldiğinde çok heyecanlanmıştım. Çok hızlı ilerledi. Hemen kabul ettim ve geldim. Evden ayrılmak, rahatlık alanından ayrılmak kolay bir şey değil ama Fenerbahçe çok global bir takım. Köklü tarihi olan bir kulüp. O yüzden karar vermek çok zor olmadı.” dedi.

Basketbola başlama sürecini anlatan Barthel, “Çok uzun bir çocuktum. Babamın spor öğretmeni bir arkadaşı vardı. Beni o görmüştü. O sayede 10-15 yaşlarında başladım. Abimle birlikte oynuyorduk.” ifadelerini kullandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisine rağmen Bayern Münih forması altında ligi tamamlayan Barthel, “Korkunç bir şeydi. Bilinmeyen bir süreçti. Kimsenin bilgisi olmadığı bir durumdu. Taraftarsız oynandı. Basketbolun böyle zor şartlar altında da devam edebileceğini gösterdik. Önceki sezonlarla ilgisi olmayan bir durum yaşadık. Ne olursa olsun her koşulda basketbolun taraftarsız da devam edebileceğini kanıtladık.” şeklinde konuştu.

Yeni sezona ilişkin görüşlerini belirten Danilo Barthel, “Önümüzde birçok engel ve zorluk var. Özellikle de seyahat açısından. Her ülkenin farklı kuralları var. O yüzden EuroLeague’e ekim ayında başlama durumumuz çok kolay gözükmüyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin pandemi sürecini iyi yürüttüğünü düşünüyorum

Türkiye’deki pandemi sürecini nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Barthel, “Şu an iyi gidiyor gibi gözüküyor. Kendimi güvende hissediyorum. Çoğu yerde herkes maske takıyor. Mesafe kuralına dikkat ediliyor. Her yerde dezenfektanlar var. Kulüpte de belli kurallar ve protokoller var. Hepsi uygulanıyor. O açıdan Türkiye’nin bu süreci iyi yürüttüğünü düşünüyorum.” dedi.

Başantrenörümüz Igor Kokoskov buraya gelmemdeki etkenlerden birisiydi

Başantrenörümüz Igor Kokoskov ile ilgili ilk izlenimlerini de paylaşan Barthel, “İlk izlenimim çok olumlu. Antrenörümüz buraya gelmemdeki etkenlerden birisiydi. Onunla sürekli diyalog içerisindeydik. O da beni çok etkiledi. Atmosfer, sistem, takım, çalışanlar ve herkesle birlikte çok güzel bir uyum var. O yüzden ilk izlenimim çok pozitif.” şeklinde konuştu.

Çok hızlı, üçlüklerin olduğu ve agresif savunmaya sahip bir takım olacağız

Takımımızın yeni sezonda nasıl bir sisteme sahip olacağını ve hedeflerini anlatan yeni transferimiz, “Çok hızlı, üçlüklerin olduğu ve agresif savunmaya sahip bir takım olacağız. Her sene kendime bir şeyler katmaya ve daha iyi olmaya çalışıyorum. Buraya başarılı olmaya geldim. Almanya dışına da ilk defa çıktığım için de kendimi kanıtlayacağım bir fırsatım var.” dedi.

Takımımızın ilk hazırlık maçında Beşiktaş’ı mağlup etmesini değerlendiren Danilo, “Herkes sahada olduğu için inanılmaz mutluydu. İlk maçımızdı. Tabii ki biraz ritim bozukluklarımız ve özgüven eksikliklerimiz var ama çalışarak hepsini aşacağız.” şeklinde konuştu.

Topuk Yaylası’nda daha çok kaynaşabilmek adına birçok takım aktivitesi yaptık

Takım içindeki kimyanın çok iyi olduğunu vurgulayan Danilo Barthel, “Maurizio, oyuncuları seçerken çok iyi ve birbirine uyum sağlayacak karakterler seçmiş. Aynı şekilde antrenörümüz de bu konuda katkıda bulunuyor. Bize çok iyi ortamlar yaratıyor. Özellikle Topuk Yaylası’nda daha çok kaynaşabilmek adına birçok takım aktivitesi yaptık. O yüzden her şey çok güzel.” dedi.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında kamp yaptıkları Topuk Yaylası’nı da çok beğendiğini ifade eden Barthel, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Çok güzeldi. Bir kulübün böyle bir tesise sahip olmasına çok şaşırdım. Müthiş bir basketbol ortamı vardı. Odandan çıkıp hemen antrenmana yürüyebiliyordun. Her türlü ortama ve koşula sahiptik.

FB TV
Binlerce taraftarımız önünde oynamak için sabırsızlanıyorum

Bayern Münih forması giyerken Almanya’da oynadıkları Fenerbahçe karşılaşmalarındaki atmosferi anlatan Danilo, “İnanılmaz bir ortamdı. Sanki biz deplasmanda gibiydik. Her yer sarı lacivert oluyordu. İnanılmaz bir gürültü oluyordu. Çok zor bir ortamdı. Binlerce taraftarımız önünde oynamak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Taraftarlarımızdan gelen mesajları görünce ne kadar doğru bir karar verdiğimden emin oldum

Takımımıza transfer söylentileri çıktığında taraftarlarımızdan birçok mesaj aldığını belirten Barthel, “Taraftarlarımızdan gelen mesajların sayısı inanılmazdı. Söylentisi çıktığında, imzalamadan önce bile inanılmaz bir mesaj yağmuru oldu. Hepsi çok pozitif ve güzel mesajlardı. O yüzden ben de onlar için en iyimi verip oynayacağım. Mesajları görünce ne kadar doğru bir karar verdiğimden emin oldum. İstanbul’a ve Fenerbahçe’ye gelirken en ufak bir şüphem kalmamıştı. Çok güzel bir histi.” ifadelerini kullandı.

Kendisinin Nicolo Melli ile benzerliği hakkında da konuşan Danilo Barthel, “Bu benzerliği birçok kez duydum. Hem taraftarlarımızdan hem de takım arkadaşlarımdan duydum. Ağırlık odasında çalışırken, oturup bir şeyler yerken bile bizi hep karşılaştırıyorlar. Almanya’da da birçok kez karşı karşıya oynuyorduk. Melli ile karşılıklı oynamak çok zordu çünkü tarzlarımız çok benziyor. Ben çok benzetmiyorum ama beni Nicolo ve Gigi karışımı olarak benzetenler var.” dedi.

Son olarak yeni sezon hedeflerimize ilişkin konuşan Danilo Barthel, “Bu kadar çalışmayı sadece oynamak için değil; şampiyonluklar kazanmak için yapıyoruz.” dedi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …