Güncel Haberler

Campazzo, NBA Bonservis Bedelini Real Madrid’e Maaşıyla Ödeyecek

Real Madrid‘in yıldız oyun kurucusu Facundo Campazzo‘nun NBA‘e gitmek istediği ve onunla ilgilenen birden fazla takım olduğu biliniyor. Son günlerde İspanyol basınında yer alan haberlerde ise Real’in Arjantinli yıldızını NBA’den bir takım anlaşana kadar takımda tutacağı belirtiliyor.

AS’ın haberinde yer alan detaylara göre Madrid, Arjantinli oyuncu NBA’e gidene kadar takımda kalacağı süreçte kazanacağı maaşını bonservis bedelinin ödemesi için kullanacak. Bu konuda kulüp ve oyuncu anlaşmış durumda.

29 yaşındaki tecrübeli yıldız ile başta Dallas Mavericks olmak üzere bir çok takım onula ilgileniyorlar. Ancak bu transferin gerçekleşmesi için 6 milyon Euro’luk bonservis bedelinin 725 bin Euro (NBA yönetmeliği gereği bir takımın ödeyebileceği max bonservis bedeli) kısmı gideceği takım tarafından kalan 5 milyon 275 bin euro kısmı ise Campazzo’nun kendisi tarafından ödenmesi gerekiyor.

Bilindiği üzere NBA’de serbest oyuncu piyasası 18 Ekim’de başlayacak ve bu dönemde Campazzo’nun transfer edilmesi gündeme gelecek. Eğer bir hamle olmazsa Arjantinli yıldızı Euroleague’de izlemeye devam edeceğiz.

Campazzo 2015-17 yılları arasında Murcia’da kiralık oynadıktan sonra Real Madrid’e dönmüş ve Avrupa’nın en iyi guardları arasına adını yazdırmayı başarmıştı özellikle Turkish Airlines Euroleague sahnesindeki performansıyla. 2019-20 sezonunda 28 Euroleague maçında 9.9 sayı, 7.1 asist, 2.3 ribaund, 1.4 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

https://youtu.be/bF2wXgOwMwQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …

Bir Yorum

  1. Avrupa’da kalması Real Madrid için, harika bir haber oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir