Güncel Haberler

Ormanspor’u Mercek Altına Alalım

ING Basketbol Süper Ligi‘nde yeni sezon Eylül sonunda başlayacak pandemi nedeniyle olağanüstü bir durum olmazsa.

Ben de sizler için transfer sürecini büyük ölçüde tamamlamış takımları birbir mercek altına alacağım. Bu yazımda birlikte Ankara temsilcisi OGM Ormanspor‘un yeni kadrosunu inceleyeceğiz.

Ormanspor yarıda kalan sezonda düşme hattı ile play-off bölgesi arasındaki güvenli bölgede kendisine yer bulmuş ve BSL’deki ilk sezonunda aslında hedefini gerçekleştirmişti. Koç Aydanarığ ile yola devam etme kararı Ankara temsilcisi, yeni sezonda play-off savaşına daha yakın olmak ve sürpriz yapabilmek için mücadele edecek.

Genç koç, guard rotasyonu için tanıdığı, ligimizde daha önce izlediği ve tecrübeli isimlerden yana kullandı tercihlerini. Takımın direksiyonunda İBB’deki performansı ile dikkat çeken ancak sonrasında gittiği Rytas’da beklentileri karşılayamamış olan Tu Holloway yer alacak. Onun yapacağı skor katkısı kadar takımı nasıl yöneteceği, organize edeceği de bu sezon Ormanspor’un seviyesini belirleyecek. Takımın 2 numarada üçlükleri ve skorer oyunuyla çok şey beklediği bir diğer isim ise artık bizden biri diyebileceğimiz, yıllardır ülkemizde forma giyen Hardy. Hem adaptasyon sorunu yaşamayacak bir isim hem de kaliteli karakteri ile takıma ağabeylik yapabilecek bir isim. Ancak Bahçeşehir’deki son sezonunda istikrar probleminin devam ettiğini gördük ve ayrıca 2 numarada fizikli isimlere karşı savunmada zorlanacaktır, fiziksel teması pek sevmez.

Forvet rotasyonunda ise x-faktörler olacak Ankara temsilcisinde. Daçka’daki iyi sezonundan sonra bir türlü potansiyelini ortaya koyayamayan Kidd, çok yönlü oyunu ile hem savunmada hem de hücumda boşlukları doldurması, açıkları kapatması beklenen isim olacak. Tecrübeli forvet Cevher geçen sezon olduğu gibi hem takıma ağabeylik yapacak hem de 4 numaradan gönderdiği üçlükler ve güçlü fiziği ile boyalı alana getirdi sertlikle yine joker olacak. Bu isimleri genç yetenekler Yiğit Baran ve Ergi destekleyecekler, aldıkları süreleri iyi değerlendirebilirlerse onlar adına çok verimli bir sezon geçebilir.

Uzun rotasyonunda ise takımın en çok güvendiği isim olan Elmedin Kikanovic var. Bosnalı uzun, geride bıraktığımız sezon BSL’nin en skorer isimlerinden biriydi, ayrılıp Monaco’ya gidene kadar. Yeni sezonda da hem boyalı alandaki dominant hücum performansı, hem orta mesafe tehditi hem de tecrübesi ile takımın en önemli skor opsiyonu olacak tartışmasız. Ama ağır ayakları ile ikili oyun savunmasında da bir dezavantaj getirdiği gerçek. Bu açığı kapatmak için de onu yedekleyecek ve zaman zaman eşlik edecek isim ise atletik özellikleri artı blok tehditi ile Hagins olacak. Hücumda sınırlı bir isim olsa da ikili oyunlardaki bitirişleri ve hava harekatları ile destek olacaktır.

Ormanspor geçen sezon Warren ve Kikanovic ile yaptığını bu sezon Holloway ve Kikanovic ile devam ettiriyor diyebiliriz. Skorer, tecrübeli ve liderlik özellikleri bulunan tecrübeli bir oyun kurucu ve boyalı alan etkinliği yüksek, skorer, tecrübeli bir pivot. Eğer Holloway istikrarını koruyup takımın organizasyonu için de çalışmaya karar verirse Kikanovic ile birlikte can yakabilirler. Tecrübeli oyunculardan kurulu kadroları ile özellikle denk rakiplere karşı avantaj sağlayabileceklerini, düşme potasından uzak kalabileceklerini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …