Güncel Haberler

NBA’de En Çok Gelişim Gösteren Oyuncu Ingram Seçildi

NBA‘de pandemi nedeniyle ligin duraklatıldığı 11 Mart’a kadar gösterilen performanslar üzerinden verilen sezon ödülleri sahiplerini bulmaya devam ediyor.

En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu (Most Improved Player – MIP) New Orleans Pelicans‘ın genç forveti Brandon Ingram seçildi.

Pelicans kulüp tarihinde bu ödülü kazanan ilk oyuncu olan 22 yaşındaki Ingram’ın bu sezonki başarılarının satır başları şu şekilde:

  • 4 yıllık NBA kariyerinde ilk kez All-Star seçildi.
  • 11 Mart’a kadar oynanan maçlarda 24 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 1 top çalma ve üstü ortalamalara sahip olan 7 oyuncudan birisi oldu.
  • 11 Mart’a kadar oynanan maçlarda bulduğu 3 sayı isabeti, kariyerinin ilk 3 yılındaki toplam 3 sayı isabetinden fazlaydı.
  • Kariyerinin ilk yılında, 2018-19 sezonunda 13.9 sayı, 4.7 ribaund ile mücadele eden Ingram, bu sezon 11 Mart’a kadar ise 23.8 sayı, 6.1 ribaund, 4.2 asist istatistikleri ortaya koyarak ne kadar geliştiğini rakamlarla da net olarak ortaya koymuş oldu.

Oylamada ise ciddi bir çekişme vardı aslında. Ingram toplamda 42 oyla seçilirken, Miami’nin genç uzunu Bam Adebayo da sadece 4 oy farkla ikinci seçildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …